fredag 19. februar 2016

Hjerte høyre side

Hjerte og magesekk er plassert til høyre, magen og milten kan ligge på høyre side av magen, mens lever, galleblære og blindtarm ligger til venstre. Hjertet er delt i høyre side og venstre side. Høyre side utgjøres av høyre atrium og høyre ventrikkel, disse kamrene samler oksygenfattig blod og pumper det til . Hver side består av et forkammer (atrium) og et hjertekammer (ventrikkel). Forstyrrelser i kroppens lateralitet (forskjell mellom høyre og venstre kroppshalvdel).


Ler mer om dette på våre sider her!

Alle hjertesyke barn skal ha gode liv. På disse sidene finner du informasjon om det å leve med hjertefeil. Bidra til arbeidet vårt ved å gi din støtte! For et par måneder siden tok jeg røntgenbilde av brystkassen og da viste det seg til min STORE overraskelse at jeg hadde hjertet på høyreside.


Ubehag i høyre bryst, hva kan det være? Brystsmerter, eller ubehag i brystet(midt- høyre ) ved løping. Stikkende smerte på venstre side - Helse 4. Varer brystsmertene mer enn minutter, er det stor sannsynlighet for at du har et hjerteinfarkt.

En blodpropp i hjertet , som egentlig er en blodpropp i hjertets kranspulsårer, får man. Smertene kan også stråle ut til høyre arm, hendene, underkjeven, magen eller øret. Alternativt kan man være nødt til å ta kaliumtabletter ved siden av. Mange forskjellige hjerte - og karsykdommer kan gi hjertesvikt. Når venstre side av hjertet arbeider tyngre med å pumpe blodet ut av hjertet så . Venstre side mottar oksygenrikt blod fra lungene, og pumper det ut i kroppen.


Enkelt sagt er hjertet en seriekoblet pumpe med en venstre og høyre side. Hypoplastisk betyr underutviklet. Venstre hjerte betyr strukturene på venstre side av hjertet (venstre forkammer, venstre hjertekammer samt tilhørende klaffer).


Vi avslører sannheten om utbredte påstander om hjertet. En av dem var en år gammel nigeriansk mann med mystiske smerter i venstre side av magen. Hvis smertene hadde sittet til høyre , hadde ikke legene nølt et sekund med å . Er det noen som veit på hvilken side hjertet ligger? Hjerteklaffer ved utgangen av hjertekamrene. Funksjon høyre side i hjerte.


Motta venøst blod fra kroppen og pumpe videre til lungene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg