fredag 27. september 2019

Balansert ventilasjon bolig

Uansett type bolig vil et balansert ventilasjonsanlegg fjerne fuktig og forurenset luft og tilføre ny ren og frisk luft til boligen. Men når du skal installere et komplett . Balansert ventilasjon fjerner forurensninger, fukt og lukt og motvirker radon og heksesot. Ren og frisk luft tilføres boligen og inneluft som er forurenset av . Eldre hus fra 60-, 70- og 80-tallet har som regel ”naturlig ventilasjon” med tilførsel av luft. Ved montering av balansert ventilasjon i eksisterende boliger er .

Ventilasjon er viktig og nødvendig for å sikre godt inneklima i boliger. SINTEF Byggforsk anbefaler balansert ventilasjon med varmegjenvinning i nye boliger. Det vil si at vifter sørger for både tilførsel og avtrekk av . Valg av balansert ventilasjon med høyeffektiv varmegjenvinning er sannsynligvis det enkelttiltaket som har størst betydning for redusert energibruk i nye boliger. Ettersom prosjektet skrider fremover så kommer det inn nye og flere spørsmål som må besvares.


Planlegger du eller er du kanskje allerede i gang med å bygge ny eller oppgradere en eldre bolig ? Har du husket balansert ventilasjon med . ENOVA-tilskudd til installasjon av Villavent i eksisterende boliger og.

Et balansert ventilasjonsanlegg filtrerer uteluften og tilfører boligen din ny frisk, renset luft samtidig som det trekker gammel, dårlig luft ut av huset. Hva kan boligeier akseptere av synlige innkassinger og rør? De fleste eldre boliger , og også mange barnehager og skoler, har naturlig ventilasjon med mekanisk punktavtrekk for kjøkken og noen også med mekanisk.


Den vanligste ventilasjonsløsningen i boliger i Norge er balansert ventilasjon. Slike systemer filtrerer frisk uteluft, og forvarmer den ved å . Husk ventilasjon ved oppgradering. Enova for å etterinstalere balansert ventilasjon i eksisterende bolig.


For mer generell informasjon om krav til ventilasjon av boliger , se Byggdetaljer 552. Lavenergisystemer tilbyr balansert ventilasjon med varmegjenvinning gjennom Lunos. Mens den ene trekker ut luft fra boligen , tilfører den andre frisk uteluft.


Man begynte å montere denne typen ventilasjon allerede på 80-tallet, men . Mange boliger har dårlig og tett luft. Planlegger du å etterisolere eller skifte vinduer bør du samtidig vurdere å installere balansert ventilasjon. Om vinteren bør luftfuktigheten være under. Med mekanisk ventilasjon håndteres dette automatisk.


I et balansert ventilasjonsanlegg gjenvinnes i tillegg. Boligeiere oppmuntres til å investere betydelige beløp i balansert. Ved behovsstyrt ventilasjon er det aktive .

Vi hjelper deg å velge riktig ventilasjonsanlegg for et bedre . Enova har nå innført tilskudd til ettermontering av balansert ventilasjon i eksisterende boliger. Det er og etter gjeldende regler ikke . Tilskuddsordningen skal bidra til reduserte klimagassutslip. Med balansert ventilasjon skjer både avtrekk og frisklufttilførsel ved hjelp av elektriske vifter. Friskluft tilføres boligen i samme mengde som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg