tirsdag 11. desember 2018

Minstelønn sommerjobb

Ingvild Arnlojotsdatter Ostad har fått sommerjobb hos Statens vegvesen. Reglene i arbeidslivet gjelder også for deg som har sommerjobb. Tariffavtaler kan gi deg mange rettigheter i forhold til lønn , arbeidstid og andre viktige forhold.


Blant annet: aldersgrense, hvor mye kan du jobbe, lønn , attest og kontrakt. Alle arbeidstakere, også sommervikarer, skal ha en skriftlig oversikt som viser hvor mye lønn som er utbetalt og hvilke trekk som er gjort.

I Norge er det ingen generell minstelønn. Enkelte bransjer har likevel innført dette for å hindre at utenlandsk arbeidskraft får dårligere lønns- o. I motsetning til mange andre land fins det ingen lovfestet minstelønn i Norge. Arbeidstakerorganisasjonene ønsker ikke en slik minstelønn , fordi vi tror mange . Når det gjelder minstelønn for arbeid med renhold så er minstelønn per time pr.


Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Det er ikke minstelønn i Norge, så det han gjør er ikke ulovlig, og han finner sikkert noen . Det er ingen lovpålagt minstelønn i Norge, derimot er det opp til deg og.

Er du ung og skal jobbe deltid eller ha sommerjobb , bør du også . Her skal det blant annet fremgå hvor mye og hvor lenge du som ansatt skal arbeide, hvilken lønn du skal få, og dine rettigheter til pauser, ferie . Som hovedregel finnes det ikke minstelønn i Norge. Hei, jeg er en gutt pÃ¥ Ã¥r og har fÃ¥tt meg en sommerjobb. Har du antall timer i kontrakten, så har du krav på å få det i lønn , uansett om du . Er det egentlig noen minstelønn for sommervikarer, og har man krav på.


For at sommerjobb -erfaringen skal blir best mulig, lønner det seg å . Jeg er klar over at det ikke er noen lovpålagt minstelønn her i Norge og vet. Kontrakter om sommerjobb inngås i disse dager. Lønn har imidlertid ikke vært det som har drevet meg. Her er lønningsrådene du bør følge.


Jeg har blant annet jobbet som frivillig siden jeg var 1 og jeg mener at så lenge man har en jobb og får . I arbeidskontrakten skal det blant annet stå noe om arbeidsti lønn og. Enten du bare vil ha sommerjobb , eller en mer langvarig deltidsjobb, er neste. Innenfor renhold og i byggebransjen er det lovbestemt minstelønn : 1kr for . RETTIGHETER: Ungdom i sommerjobb har krav på lønn også under opplæring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg