fredag 19. juli 2019

Dab i europa

French market would look at the deployment of digital radio in the rest of Europe. DAB -RADIOER: Nordland er først ute med omleggingen. Elkjøp i Bodø har solgt mange DAB -radioer i det siste.


Foto: Tore Kristiansen VG . Sahaga med radiokjendis HC Andersen i spissen satser nå internasjonalt med sine DAB -produkter. På den store konferansen European Radio .

DAB har teknologiske muskler til å gi bedre dekning enn FM. Vest Agder, Jorunn Aaselle Olsen, I Irland har man begynt å slukke sine Dab -sendere. Norge er eneste land i verden med Dab -radio. Flere europeiske land har DAB , men i flere land har det ikke vært vellykket fordi . De har bygget DAB -nettet til 9prosent av befolkningen.


Hele Europa beveger seg i retning digital radio, men landene gjør det med ulike . Likevel er det bare DAB -kameratene som skal være foredragsholdere. Mens europeiske kringkastere har opprettet en europeisk digitalradio-allianse, mener andre at DAB kun er en kort intermesso.

Debatten om DAB har gått en kule varmt i norske medier, og lite tyder på. Storbritannia og andre europeiske land). DAB brukes ofte som fellesbetegnelse for . DAB er en digital kringkastingsteknologi som er utviklet i Europa og benyttes i en rekke land i verden.


DAB er en teknologi det satses på i Europa og det er ikke bare Norge som går mot digitale radiosendinger. Sveits gjorde nylig et vedtak som gir . Noen som vet hvorfor Europa går for DAB , . Det sa BBCs radiosjef Bob Shennan på radiokonferansen Radiodays Europe i Wien denne uken. DAB -radio som ekstrakostnad i en så lang periode er ikke realistisk, DAB blir standard i stadig flere personbiler i europeiske land. Paneda tester sending av DAB -nødmeldinger i Operatunnelen i Oslo. Snart kan teknologien bli brukt i nødmeldingssystemet i hele Europa , takket være en . Nå ser selskapet bak Tiny-produktene til Europa.


Gøsta Morin og Tom Vedvik i TT Micro ser mot Europa med sine nye dab -adaptere. Una información para el portal latinoamericano Mediatelecom. Margarita Cruz La oferta de radio DAB en Europa ha crecido . Mediepolitisk talsmann i Frp, Morten Wol mener overgangen til dab var forhastet og unødvendig, og at den omstridte dabavtalen ikke tåler . Der jüngst für einen einjährigen Testlauf lizenzierte Netzbetreiber BCAST hat seinen ersten privaten Großstadt-Multiplex über das digital-terrestrische Radio .

Nach Norwegen bereiten die nächsten Länder, darunter auch die Schweiz, den . Willkommen in der europäischen Radio-Karte! Jetzt können Sie alle LW, MW, UKW und DAB. Kartet viser DAB -dekningen når utbyggen er gjort. Ekstra porto på Riks kr 2 Europa kr 1- og Verden kr 1- .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg