tirsdag 19. april 2016

Dekkbord tak

Vindskier og dekkbord er rammen rundt huset. VIDEO: Den gamle vindskien må skiftes. Den er råtnet, fordi den ikke er montert riktig, og fordi den ikke har noe dekkbord. Dessuten tjener vindskiene som underlag og spikerslag for dekkbordene , som skjuler tekkingens.


Male vindskeier og dekkbord tak.

Her gjør pappen en knekk før den går opp og under dekkbordet. Siden vannet rant ned i vinduet rett under, regnet(!) vi det som høyst sannsylig . Denne filmen viser hvordan du setter opp vindskier og isbord: riktig lengde på lektene, kutte forkantbord. Skifer til tak leveres i fire ulike typer: Turmotak, villhelletak, lappstein og. Dekker åpninger og overganger, og gir en enkel og stilren overgang.


Dekkbordet leveres i en rekke dimensjoner. Alt du trenger å vite om yttertaket, enten du skal foreta ettersyn, reparere, skifte taktekking eller fornye vindskier og dekkbord.

Innledning om prinsipper for det . Oppdager du mose på taket bør dette fjernes, i og med at mose holder på fuktighet, og kan gi frostspreng. Det samme gjelder for løv og skitt under dekkbordene. Montering av dekkbord -beslag på tak ! Ta mål av bredden på de nye dekkbordene , gå til din lokale blikkenslager . Etter Shingel monteres vindskier og dekkbord. Elementer oppbygd med 223mm sperrer, diffusjonsåpent undertak, 36x48mm sløyfer og spikerlekter og 22x148mm takbord. Skottrenne skal monteres etter renner og over takfotbeslag.


Hvis taket lekker, går det ikke mange årene før huset får soppskader. Illustrasjon av lekestue med rødt tak , grå vegger og hvite karmer. Tak og taktekking - utbedring, reparasjoner, gjør det selv av Dag. Hvordan har taket ditt det? På tak som ikke følges opp jevnlig kan nemlig små utfordringer fort bli kostbare problemer.


Rengjøring av vindskier og dekkbord. Alt tømmer er hogd og saga på staden, med unntak av golvbord og noko trykkimpregnerte materialar til tak (torvstokk og dekkbord ). Torvtak betegner et tak som er tekket med torv på en vanntett undertekking,.

Neveren måtte da brettes opp mot vindskiene, og et dekkbord ble lagt oppå. Panel og plater for gulv, vegger og tak. Gulvbord i heltre og parkett. Tilhørende delprodukter som dekkbord og belistning er også med.


Vannbord på taket skal være vinkelrett kuttet på bordretningen. På oversiden av takbordene, plant med spikerslaget under, spikres det fast en trekantlekt. Isolert tak med takbjelker og rafter. Fest dekkbord på vindskibordene. Selv små lekkasjer på taket kan etter hvert føre til store skader på bygningen,.


Løv under dekkbordene holder på fuktighet og må fjernes. Når man bygger pergola eller tak over uterom i tilknytning til ytterdør eller f eks en. T, gjerne med avrundet overside som gir god avrenning av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg