torsdag 7. april 2016

Norge areal

Norges landskap er generelt forrevet og fjellrikt, mer enn halve arealet er fjell, våtmark, ferskvann og vidde. Relativt minst: Hvaler Finn arealet for ditt fylke eller . I tillegg omfatter Norge øygruppen Svalbard og Jan Mayen i det nordlige Atlanterhavet samt tre biland:. Om lag prosent av Norges areal har produktiv skog. I de følgende tabellene er fylkene rangert etter størrelsen på .

Areal i kvadratkilometer . Statistikken beskriver arealbruk og arealressurser i Norge. Norge er ikke så stort som det ser ut til på kartet. Russland er verdens største land når det kommer til areal. Canada er nummer to, men er bare halvparten så . Det er mange hus og gårder i Norge , men i samlet areal er det veiene som opptar mest av bebygget område i landet vårt.


Søk areal as nord- norge troms på kart.

Norge har lite areal i reserve der vi kan dyrke matkorn. Det finnes 1millioner dekar ubenyttede dyrkbare arealer, men det meste ligger i . For å gjøre Grenland til en attraktiv region er det nødvendig at areal - og transportløsninger vurderes i et helhetsperspektiv. Skal vi stanse tapet av naturmangfold må Norge bli arealnøytral. Det betyr at vi må gjenbruke og fortette allerede utbygde arealer fremfor å bygge ut mer natur.


Riksrevisjonens undersøkelse av bærekraftig arealplanlegging og arealdisponering i Norge. Oppdaterte kart over areal egnet for matproduksjon. I skjemavurdering er det alltid bruttoarealer som skal legges til grunn.


Alle arealer skal beregnes ut fra utvendige mål i meter med én desimals nøyaktighet og . Det kan være feil eller mangler i . Dette arealet er nesten ganger større enn Fastlands- Norge , Svalbard og Jan Mayen. Om lag halvparten av dette området består av sedimentære bergarter . Bare tre prosent av Norges areal er jordbruksareal, og stadig forsvinner jordbruksland til fordel for nye boliger og veier. Man har lett for å tro at . Norge avskoges med cirka kvadratkilometer hvert år. Rapporten tar for seg selve avskogingen, hvor store areal det er snakk om og .

Utvikling i areal av inngrepsfrie naturområde. Onsdag ble det klart: Fylkene Troms og Finnmark slås sammen til ett storfylke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg