torsdag 11. juli 2019

Knuter til sjøs

Enten du vil fortøye båten, eller binde to tau sammen er knuten pålestikk den rette for deg. Har du fått dreisen på denne knuten , har du et godt utgangspunkt for mange andre knuter. Her er alle knutene du må kunne om du skal på julefest. Flaskestikket er genialt om du vil lage en morsom knute å bære flaska i. Overhåndsknop: Er den enkleste knuten , den første de fleste lærer, og er en stoppeknop.


Lær deg hvordan knuter lages.

Se animasjon hvordan hver enkelt knute lages. Noe av det mest mystiske med praktisk sjømannskap er knuter , eller knoper og stikk, som det heter til sjøs. Tykke knutebibler hjelper godt for mystifiseringen.


Pålestikket er kanskje den mest brukte knutene både til sjøs og til lands. Knuten er lett å slå, samt at den er meget enkel å få opp igjen, selv . Gode knuter er alfa og omega når båten skal fortøyes. Hva er så fint med dobbel halvstikk? Selv bruker jeg aldri denne populære knuten som regnes som nermest hellig å kunne når en utøver .

Knutene er like viktig for sivilisasjonen som hjulet og ilden, mener forfatter Johan J. YXRnPES0Qeclist=PLBF1A97A811D7ED07. Du må da kunne et av følgende stikk: omvendt dobbelt halvstikk eller stoppestikk. Når flagget er firt eller halt ned som vi sier til sjøs , skal det legges sammen på . Den er også lett å få opp igjen, noe som er veldig viktig til sjøs. Når så elevene har lært knutene så arrangeres konkurranse i hvem som kan lage knutene raskest, fortøye båten raskest eller andre aktiviteter . Det læres om ankring, fortøyning, taubehandling og knuter.


Valg av plasser, fortøyning, taubehandling, knuter. Men kanskje du tenker på en annen form av et oppslagsor . I dette vinduet skal du finne tabell mfor oppslagsordet sjømannsknute. Bøker om knuter , knoper og stikk.


Alle som ferdes på sjøen er nødt til å kunne knyte knuter , eller slå knop som det heter til sjøs. Uten ordentlige knop ligger du ikke trygt på fortøyningene, og da . Linea hadde ansvar for å lære elevene de mest vanlige knutene som brukes til sjøs. Dae Robert og Dawn fulgte konsentrert med for å få . Valknute betegner også en spesielt innviklet knute eller en knute uten synlig ende.


Bli med og lage din egen knutetavle under kulturnatta. Her kan du lære og lage de vanligste knutene som brukes både til sjøs og på land.

Hemmingsen blant annet at norske trollkvinner var svært dyktige til sjøs. De kunne lage vinder ved å løse opp knuter. En speidernerd kan sine knuter. Her lærer du de vanligste knutene.


Det nnes mange hundre forskjellige knuter. Til vanlig bruk, som fortøyning av båt, heising. Mangler: sjøs Disse appene gjør båtturen enklere – NRK Nordland – Lokale nyheter. Apper gjør livet til sjøs enklere. Denne viser trinnvis hvordan du knyter de beste knutene.


Også innlandsfiskere har nå . Vi lærte blant annet om knuter , samt hvordan sette seil. I kveld skal jeg stå ved roret igjen. Det er en fin følelse å tenke på at . Til sjøs er tauverk forbundet med mye mer enn fortøyning. Næææ, nå fikk knuten jeg bruker av gangene et navn: Dobbelt halvstikk om .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg