mandag 12. august 2019

Briller som blir mørke i sollys

Med fargeskiftende brilleglass tilhører den irriterende skiftingen av briller til fortiden. PhotoFusion brilleglass med høy og middels indeks, mørke i . Alle briller fra Specsavers leveres med standard enstyrkeglass inkludert i prisen. De er lyse innendørs, men blir mørke som solbriller i sollys.


Det er en vanlig oppfatning at denne type brille kan brukes under alle slags lys- og . Derfor blir de ikke mørke som solbriller i bilen selv om solen er sterk.

Er det bare meg eller er det flere som synes dette er rett og slett bare stygt. I stedet ville jeg heller hatt et par solbriller med styrke alltid i vesken. Under lyse forhold vil linsene bli mørkere , og etter som lysforholdene blir. Det er denne reaksjonen som får dem til å mørkne i sollys. Noen fargeskiftende solbriller har faktisk mørke glass i utgangspunktet, som deretter blir gradvis mørkere.


Du kan også få solbriller med solbrilleglass tilpasset din egen brillestyrke. Ikke la brillen ligge for lenge i direkte sollys (det skader fargen). Brilleglass som blir mørke når de utsettes for sol kalles fotokromatiske, eller rett og. Når brillene er tatt vekk i fra solens sterke UV stråler går de tilbake til sin .

Bufret Brillene blir raskt mørkere hvis sollyset øker, og motsatt hvis lyset svekkes. Det går riktig nok ikke like raskt for at glassene skal bli lyse igjen som når de skal bli . Men vet at glassene blir mørke ute og lyse inne. Pappa har slike briller og er kjempefornøyd med de når han kjører bil o. Mens briller med fotokromatiske glass kan man bare fortsette å ha på.


Solbriller med styrke er det beste alternativet ved sterkt sollys. De gir optimal beskyttelse. Jeg var i utgangspunktet på utkitt etter en brille med klare glass. De blir raskt mørke i sollys , og klare igjen inne.


Før drev jeg og byttet glass utifra sollyset , men orket det ikke lenge. Mørke solbriller av dårlig kvalitet kan skade øynene dine. Bare mørke glass er IKKE gode solbriller for solbrilleglass er mye mer enn. Når sollys blir reflektert fra en horisontal overflate, vil det ofte oppstå skarpt hvitt lys . Alminnelige solbriller vil i tillegg til å beskytte mot UV-stråler bare gjøre omgivelsene mørkere.


Vi har polariserte solbriller fra Maui Jim, Ray Ban, Oakley og Invu. Alle beskytter naturligvis både mot sollys og uv-stråling. Smarte fotokromatiske glass reagerer på UV-lyset og blir mørkere jo sterkere lyset er. OL-deltaker Hans Olav Uldal satser på mørke solbriller.


Dessuten er det mistanke om at langvarig eksponering for sterkt sollys kan føre til grå stær.

En klar kald vinterdag på fjellet gjør at glassene blir mørkere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg