mandag 19. august 2019

Stenge ventiler om vinteren

Velger man å stenge igjen alt av ventiler om vinteren , kan luftutskiftingen i boligen bli for liten. Dette kan føre til at fukt hoper seg opp, og kan . Men er det naturlig at jeg kan lukke disse lukene nå på vinteren nå som luft-lift. Tett luft og skallebank ved vindstille eller stengte ventiler.


Det første du bør gjøre er å åpne ventilene , selv om det er kaldt ute.

Stenger du alle ventiler om vinteren for å unngå kald trekk kan luftskiftet i boligen bli for lite . Det går klart mer strøm når ventilene er oppe og litt varme ønsker vi å ha på. Ser også en artikkel på dinside. Hva er temp i hytta når han kommer på vinteren.


VANNSKADER: Før vinteren er du nødt til å stenge vannet på sommerhytta. Mange stenger hytta om vinteren. Dersom du ikke alt har sikret hytta før vinteren er det på tide å gjøre det.

Det som skjer når det blir kaldt ute, er at ventilasjonsluker stenges pga kald trekk og for å spare energi. Inneluften er aldri så dårlig som om vinteren. Vi fyrer, stenger ventiler og slipper inn lite frisk luft. Slikt blir det mye svevestøv av, sier Kolbjørn . Jeg skal for første gang ha båten i boblehavn gjennom vinteren. Har lest at det er fare for frostspreng i ventilene dersom bobleanlegget av en . I forsikringsvilkårene står det at ventiler til skroggjennomføring skal være stengt mellom November og April når båten ligger på vannet.


La også ventiler stå åpne, for å sørge for luftsirkulasjon. Pass påå tette alle hull der . Du har rett i at det er delte meninger her, men i utgangspunktet skal alle bunn- og skrogventiler være stengte når båten ligger på sjøen uten tilsyn. Mus kan komme seg gjennom ventiler som er plassert både og 30. Da kan luftskiftet i boligen bli for lite, og det kan hope seg . Når man stenger alle ventiler , blir kjelleren varmere om vinteren. Dette gjelder også ved avfukting i krypkjeller.


Hvis man monterer avfukter med våtluftsutblåsing. Vinter : Spalteventiler over vinduer eller veggventiler skal være fullt åpne.

På de kaldeste dagene kan det være aktuelt å holde ventilene stengt. Fant du hytta slik du ønsket når du skulle åpne etter vinteren ? Hvis ikke var det kanskje noe du glemte sist høst. Hytteavisen har funnet en . Det kan koste deg dyrt å glemme klargjøringen før vinteren kommer.


Lukk alle ventiler og vinduer før du drar. Og da er tida inne for å lukke for vinteren. Unngå innestengt luft i hytta ved å la luftventiler stå åpne.


Får huset ditt mange, lange istapper hver vinter ? Kuldegradene kan smyge seg inn i ventiler , utettheter, kjellere og andre. Det å stenge stoppekran og å tappe rørene er for øvrig et krav i . Opplag på sjøenVintersjekk av båten Har du båten på sjøen i vinter ? Skal du stenge sommerstua for sesongen? Gjør hytta vel bevart i vinter ! Sjekk at vinduene er lukket, men la ventiler stå åpne for å bedre . Jeg vet om en som alltid stengte ventilene etter bruk.


Skal båten først ligge ute om vinteren kan det være greit å lukke ventilen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg