onsdag 28. mai 2014

Fysiske krav røykdykker

Fysisk - og arbeidsrelaterte tjenestekrav for Brannvesenet Midt. De belastningene som et røyk- eller kjemikaliedykk utsetter arbeidstakerne for, er de samme for alle. Derfor stilles det samme krav til helse, fysisk utholdenhet og . Hva er det så med innføringen av fysiske tester for røykdykkere som skaper så mye. Helseundersøkelse (og funksjonstest av røykdykkere ).

Røyk- og kjemikaliedykkere som ikke oppfyller fastsatt nivå ved fysisk test skal fritas for. Arbeidstilsynets temaside om røyk- og kjemikaliedykking. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Veiledning om røyk- og kjemikaliedykking. En røykdykker er brannkonstabel (brannmann) som har kurs i røykdykking.


Røykdykkere går inn i røykfylte og varme områder for å søke etter og redde . Det siste året har ingen kvinner bestått det fysiske opptakskravet til brannvesenet i Oslo. Se hvordan det gikk da Aftenpostens godt trente .

For vanlig førstegangstjeneste stilles det generelt sett ikke fysiske krav. Krav til fysisk utholdenhet. De fysiske kravene som stilles til røykdykkere bør skjerpes. En fersk undersøkelse viser at røykdykkeren utsettes for svært store belastninger . I tillegg til fysisk form, må vedkommende ha godkjent helse i henhold til krav om periodiske helsekontroller og helseattester for å være godkjent røykdykker. Personell til røykdykking tas ut fra industri-.


Nevn årsaker til hvorfor det stilles fysiske krav til røykdykkere. Tilfredsstille fastsatte krav til Helse. Det blir sammenlignet fysiske krav som stilles til røykdykkere om bord på skip, plattform og lan ettersom det er stor forskjell på . Innledning: NBLF mener at det er positivt med en standardisering av krav til helseundersøkelser og fysiske tester for røyk- og kjemikaliedykkere (RD), men den . FYSISKE KRAV , OPPTAKSKRAV OG HELSEKRAV. I beskrivelsen av røykdykker -yrket fra siden utdanning.


Arbeidet som røykdykker stiller høye krav til fysisk og psykisk helse. Kjentmann er ikke røykdykkere , men helseundersøkelsen er samsvarende. Derimot er det lavere krav til fysisk arbeidskapasitet. Denne avklaring er derfor nyttig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg