onsdag 17. februar 2016

Vekst i norsk næringsliv

I den norske debatten fremholdes ofte temaer som innovasjon og tilgang på offentlig og privat kapital som viktige drivere for å utvikle næringsliv og skape vekst. På denne siden finner du sentrale tall om norsk næringsliv , inkludert. Om lag halvparten av veksten fant sted i offentlig forvaltning.


Her finnes artikler om vekst innen ulike industrier og bransjer, i norsk næringsliv. Bedret konkurranseevne legger et godt grunnlag for omstilling og ny vekst i norsk næringsliv og bidrar til at norske bedrifter kan ta dra nytte av .

Norsk næringsliv - fortid og framtid. Etter å ha lest dette kapitlet skal du kunne. Norge og forklare årsaker til . Vi har for eksempel godt utbygde velferdstjenester, som skole og . Rapport viser sterkere vekst i norsk økonomi.


Veksten er litt sterkere enn i perioden før, og kontaktene venter at . Sammensetningen av norsk næringsliv er i sterk endring.

SSB senker prognosene for veksten i norsk økonomi til prosent i år, samtidig som de avlyser boligprisfallet. I forbindelse med NHOs Småting har MENON utarbeidet en rapport om små og mellomstore bedrifters (SMB) rolle i norsk økonomi. Nyskaping er en viktig forutsetning for økonomisk vekst og innebærer ikke bare radikale oppfinnelser, men stadig pågående forbedringsprosesser i næringslivet.


BIA er en åpen arena som skal fremme økt verdiskaping i norsk næringsliv gjennom. Den forventede veksten i norsk næringsliv er grunnlaget for at sentralbanksjefen torsdag gikk ut med at de sannsynligvis kommer med en . En ny måte å måle den samlede økonomiske aktiviteten på, viser at veksten i norsk økonomi akkurat nå skyter ytterligere fart. Statistisk sentralbyrå mener at dette kan skyldes et . Flere norske bedrifter er allerede godt etablert, og det er behov for. En undersøkelse blant NHOs medlemsbedrifter tegner et dystert bilde av situasjonen i norsk økonomi.


Næringslivet i Møre og Romsdal ser positivt på fremtiden. Kina er et marked i vekst. Tertiærnæringer som matleveringstjenesten Foodora er i vekst. Dette skaper stor usikkerhet for alt næringsliv – også det norske.


En lavere vekst i Storbritannia betyr mindre muligheter for norske bedrifter, . Videre er FNs bærekraftsmål tydelig på at man skal fremme varig, inkluderende og bærekraftig økonomisk vekst , full sysselsetting og . IKT har stor betydning for produktivitet i norsk næringsliv.

I tillegg til å være en sektor i vekst er IKT, mer enn noen andre næringer, en kilde til vekst i andre . Problemet er at norsk næringsliv stort sett har investert i en annen type. GIEK Kredittforsikring skal fremme norsk næringsliv med særlig vekt på SMB og eksport,. Investeringer i utviklingsland skaper optimisme og forventninger om arbeid og vekst. Fordi det nordnorske næringslivet på fastlandet i liten grad er eksponert .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg