onsdag 3. februar 2016

Dab radio dekning

DAB - dekning langs veien er prioritert i utbyggingen og det norske veinettet har nå bedre radiodekning via DAB enn via FM. Mange som opplever problemer med mottak av DAB signaler har faktisk ikke dårlig dekning. Riktig bruk av antenne og radio. Slik leser du kartet Fargene i kartet viser dekningen fra ulike nett men også signalstyrken fra DAB -senderne.


De aller fleste kan bruke vanlige radioapparater – men i noen tilfeller kreves uteantenne.

Her er tips for hytteeiere med manglende eller svak DAB - dekning. NRKs DAB -sendernett er inndelt i regioner. Dekninga for NRKs radiokanalar og dei kommersielle radiokanalane er ikkje lik. Mest sannsynlig brukerfeil, svarer Digitalradio Norge, som representerer NRK og de kommersielle radioene , om den manglende dekningen i . Tunneler som har hatt fm skal også få dab.


Se når tuneller der du ferdes får DAB på radio. Bitraten for hver lydtjeneste ( radiokanal ) i DAB ligger mellom og 3kbps.

I tunneler som skal ha DAB - dekning , settes det opp en egen lokal multiplekser, . Bor du i byen, får du nok meget god dab - dekning. Vil du høre dab - radio på hytta på fjellet, må du kanskje kjøpe en utendørs antenne. Nkom har beregnet nasjonal dekning for det nye DAB -nettet etter disse kriteriene. Dekningen i tunneler er ikke ferdig utbygd i regioner hvor fm-nettet ikke er slukket. Onsdag ble FM-nettet slukket i Finnmark.


Det gjør at folk på Langfjordnes i Gamvik kommune nå er helt uten radio. RADIO : To nye sendere har blitt montert på Ualand og Drangsdalen de siste ukene. Det skal dekke tidligere hull i dekningen på E 39.


Vi setter opp nye sendere for å bedre totaldekningen. For å høre kanalene kan det være . Men signalet er litt svakt og du må ut på taket, sier Sommerlun og går så langt som å si at med en DAB - radio og takantenne er mye av . Til tross for at rikskanalene hevder at DAB -nettene har god dekning og er bedre enn FM er det fortsatt mange som kritiserer både dekning og . Alle veitunneler med FM- dekning skal få DAB - dekning , i tillegg blir det DAB i nye . Vi kjører Tønsberg-Vegårshei gjennom Bamble stadig, og har aldri hatt problemer med dekning på DAB - radio , hverken på Eeller .

Vi var klar over at mange yrkessjåfører opplever DAB - dekningen som. Bardu Kommune har gleden av å invitere innbyggere, næringsliv, lag og foreninger til møte om DAB dekning og utbygging i Bardu Kommune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg