mandag 15. februar 2016

Dekktrykk tabell

Dekktrykk - Hva er riktig dekktrykk for min bil? Du kan enkelt finne ut dette ved hjelp av en dekktrykk - tabell. Informasjon om ulike dekkventiler og bruk av . Det anbefalte lufttrykket er nesten alltid forskjellig for for- og bakdekkene. Dersom du er usikker på din bils lufttrykk så bruk noen minutter på å lese gjennom .

Formelt er kilopascal (kPa) den offisielle måleenheten for dekktrykk i Norge og. Vi har derfor laget en tabell der de ulike måleenhetene på en . Lurer du på hvor man finner riktig lufttrykk eller hva som skjer ved for mye eller lite luft i dekkene? Det skyldes ofte noe så banalt som feil dekktrykk. Og de aller, aller fleste bensinstasjonene har også tabeller oppslått ved luftpumpene. Kontroller lufttrykket regelmessig.


Finn riktig lufttrykk i instruksjonsboka.

Husk at temperaturen påvirker dekktrykket. Ja, enkelte produsenter har lagt ved anbefalt dekktrykk i brukerhåndboken eller på. Svært høy hastighet påvirker dekktrykket. Det er viktig med riktig dekktrykk på bilen for dekkenes funksjon og sikkerhet på veien. Tabell som viser hastighet og dekktrykk.


Les ekspertråd fra Dunlop om viktigheten av å kontrollere dekktrykket regelmessig og følg en enkel veiledning for å utføre disse kontrollene. Riktig lufttrykk på landeveissykkel er interessant og diskuteres ofte. Det er gjort tester av lufttrykk på landeveissykkel og ut kom en tabell for . I vognkortet står det både hvilken hastighetskode dekkene bilen skal ha og hvilken belastning (LI = Load Index) de må tåle. Les ekspertråd fra Goodyear om viktigheten av å kontrollere dekktrykket regelmessig og følg en enkel veiledning for å utføre disse kontrollene. Normalt kan lufttrykk (anbefalt maks og min) leses av direkte på selve dekket!


Nedenfor følger en tabell for ulikr størrelser som er ganske vanlige i . Deretter definerer man optimalt dekktrykk for området kjøretøyet brukes ved å angi maskinens arbeidshastighet, tomvekt, belastet vekt, samt . Tidligere hadde bensinstasjonene ofte tabeller ved luftpumpene, men det er ikke. Vi har nettopp montert Nokain TRI industri dekk fremme på den ene traktoren som går i brøyting.

Men lurer på om noen har erfaringer med . Når man utruster en bobil med nye dekk, er det viktig at det monteres dekk som har riktig belastningskode. Dekkene til bobiler skal også ha et høyt lufttrykk i . Sjøl kjører jeg med mer luft i dekkene enn det som står i tabellen. Som vanlig touringkjører merker jeg ingen forskjell, verken på vått eller tørt. Det er bilen, og produsenten, som avgjør hvilket dekktrykk som er optimalt.


I de fleste Audi-biler finner du en dekktrykk - tabell i tankluken, på en klebelapp på . De siste årene har utvalget av sykkeldekk eksplodert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg