tirsdag 19. juli 2016

Forbrukerkjøpsloven bil

Vi får stadig henvendelser fra forbrukere som ønsker å vite hvilke rettigheter forbrukerkjøpsloven gir dem ved kjøp av bil. Har du kjøpt bil av en privatperson, er det kjøpsloven som gjelder. Da har du en reklamasjonsrett på to år.


Hvis bilen må anses for å være mangelfull, er det en rekke krav som kan. Etter forbrukerkjøpsloven har selger som den store hovedregel kun to forsøk på å .

Loven gjelder forbrukerkjøp, hvis ikke noe annet er fastsatt i lov. Med forbrukerkjøp menes salg av ting til en forbruker . Bufret Vi jobber mye med heving av kjøp, gjerne knyttet til bil , båt, bobil, campingvogn og andre dyre gjenstander. I denne artikkelen ønsker vi også å belyse nærmere . Det er kjøpsloven som regulerer kjøp og salg mellom private parter. Selv om en bil selges som den står og går vil selger ha et ansvar etter kjøpet, selv om begge parter er private.


En mangel kan foreligger i henhold til kjøpsloven. I kjøpsforhold som reguleres av kjøpsloven , vil selgeren ikke ha adgang til retting av mangler etter kjøp av bil dersom rettingen påfører kjøperen ”vesentlig .

Han har god kompetanse på forbrukerkjøpsloven , reklamasjonrett og bil. I Norge har man, som forbruker, alltid reklamasjonsrett når man kjøper bil. Det er ikke anledning til å avtale vilkår mellom . Forbrukerrådet undersøkte hos fem bil forhandlere, men ingen mente at dette kunne dekkes som et reklamasjonskrav. Importøren var mer i tvil og meddelte at . Kjøpsloven bil - du har rettigheter også etter kjøpsloven. I tillegg til at det var feil i motor og girkasse, ble bilen varm under køkjøring, femte.


Ved kjøp og salg mellom privatpersoner, næringsdrivende og andre avtalter utenom forbrukerkjøp er det kjøpsloven som kommer til anvendelse. Bilen er nøyaktig år på dagen etter vognkortet. Har på e-post til en Volvo forhandler der jeg bor fremsatt krav om retting etter forbrukerkjøpsloven. Utgangspunktet etter både kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven , er at.


Hvis en mangelfull bil ikke er kjørbar, er det selger som må betale for . Dette blir en vurderingssak i forhold til alder og tilstand på bilen , sier teknisk konsulent i NAF Audun Bergerud. Forbrukerkjøpsloven kommer til anvendelse der en privatperson . Ved salg gjennom mellommann eller en fullmektig er det forbrukerkjøpsloven som . DinSide har skrevet flere saker om hvordan private brukbilselgere må stå ansvarlig for feil ved bilen.

Det bestemmer nemlig kjøpsloven. Kjøp og salg mellom private, og kjøp og salg mellom næringsdrivende, reguleres av kjøpsloven. Dersom du som privatperson kjøper bilen hos forhandler, er det . Forhandlere som selger biler for kunder (formidlingssalg) risikerer å bli holdt. I forbrukerkjøpsloven § tredje ledd er begrepet forbruker definert.


Når gjelder forbrukerkjøpsloven ? Hvis du kjøper en bruktimportert bil av en forhandler i Norge, har du fem års reklamasjonsfrist etter forbrukerkjøpsloven. Undersøk om det er økonomiske heftelser knyttet til bilen. For eksempel ikke betalt årsavgift.


Her er eksempler på hva som har to års reklamasjonstid og fem års reklamasjonstid etter forbrukerkjøpsloven : Fem års reklamasjon: Biler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg