fredag 22. juli 2016

Plassering av ventil på soverom

Dette gjelder en ny bolig. På det ene soverommet er tilluftsventilen plassert i nord -øst hjørnet rett ved døra. Avstad dør- ventil er 30cm.


Flexit 125mm tilluftsventiler for å bedre tilførsel av frisk luft til soverom. Hva med å sette ventil i veggen over vinduene?

Her i huset er det tilluft montert høyt på vegg i stue, og i tak på soverom. Ut-luft ( avtrekk) er plassert i tak på bad. Blir soverom eller oppholdsrom oppvarmet av sola kan du vurdere utvendig solavskjerming på. Luftespalt er en friskluftventil som gjerne sitter over vindusbladet.


Plassering på en kjøkkenøy midt i rommet fungerer dårligst. Og sett for all del inn ventil på soverommet selv om du nå sover med. Hvorfor er ventilene ofte plassert så høyt, da slipper man jo ut varmen?

Veiledningen til TEK er mer omfattende, og der står det under punktet Tilluftsåpninger: Tilluftsåpninger plasseres på soverom og oppholdsrom. Ny leilighet uten ventiler - Hus, hage og oppussing 26. Hjelp ang ventilasjon i leilighet - Hus, hage og oppussing.


Bufret Lignende soverom og stue, og brukt luft gå ut av boligen i ba våtrom. Ventiler skal stå åpne, hele året. Holder du dem lukket, kan resultatet bli dårlig inneklima, heksesot og fuktskader. Jeg er ferdig innvendig på mange rom på hytta mi nå, og jeg angrer veldig på at jeg ikke fikk på ventiler før jeg hadde i isolasjon,dampsperre . I boliger med ventiler i vegger eller spalter over vinduene hender det at folk stenger. Tilluftsventilene bør plasseres og utformes slik at de fordeler frisklufta jevnt i. For at lufta skal bevege seg fra soverom og oppholdsrom med tilluft til rom . Soverom og andre rom med normalt lave lufttemperaturer er utsatt dersom det i. Naturlig ventilasjon alene med ventil i vegg eller vindu vil normalt ikke være.


Møbler, klær og innredninger som plasseres mot yttervegg. Norges største nettbutikk for salg av fliser, VVS, baderomsmøbler, dusjkabinett, elektro, og gulvvarme. MegaFlis tilbyr alt til baderom til utrolige priser!

Viktige forbedringspunkter er kjellerrom, soverom ,. T-rør og ventil , kan lydfellen plasseres på kanalstrekket mellom. Avtrekk, fuktstyrt ventil. Anbefalt plassering er høyt på veggen og helst over en varmekilde.


Hvor bør den helst plasseres. Feil plassering av møbler og arbeidsbord i forhold til ventiler er også vanlig. Ta også hensyn til sengeplass på soverom så.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg