tirsdag 25. august 2015

Dieselmotor vs bensinmotor

Både diesel - og bensinmotorer omgjør kjemisk energi fra drivstoffet til mekanisk energi gjennom en rekke. Midlertidig vs permanent forsegler. Jeg blir bare mer og mer tilhenger av diesel.


Bilens størrelse er fortsatt avgjørende for hva som lønner seg av diesel eller bensin. Bensinmotorene har gjennomgått en rivende utvikling de .

Moderne dieselmotorer har kompresjonsforhold på mellom 14:og 25: og er ofte turboladet for å øke vekt-effekt-forholdet. En bensinmotor har normalt ikke . I år kommer biler med bensinmotor til å leveres med partikkelfilter. Hva er egentlig best av bensin eller diesel ? Små bensinmotorer er kjappere enn små dieselmotorer til å få opp farten. Skal kjøpe min første bil, diesel vs bensin 15.


Velger kjøperne diesel- eller bensin-motor? NYE PASSAT: I denne klassen biler selges det fortsatt mest diesel.

Diesel Turbo på bensin 21. I klassene under foretrekker flertallet av kundene bensinmotor. I annonssamarbete med SWEDBANK. En dieselmotor drar mindre per mil men är samtidigt dyrare i skatt. Nya bensinmotorer har blivit snålare . Resultatet er at forbruket på bensinmotorer typisk er høyt, og da får du høyt . Kommentar: Her er det en bensinmotor av den gamle skolen (uten turbo) som møter en topp moderne dieselmotor.


Av nye personbiler i Norge i første halvår hadde drøyt 35. Fortsatt på leit etter ny båt. Har forelsket meg litt i Draco styling. I mange av disse båter sitter det bensinmotorer , jeg er imidlertid litt skeptisk . I tillegg må den som skal kjøpe motorbåt også velge om man . Citroën opplever at stadig færre av bilene deres selges med dieselmotor , nå velger kundene bensinmotor i stedet. Den teknologiske utviklingen for dieselmotorer til personbiler viser imponerende.


Miljømessig er den i ferd med å gå forbi bensinmotoren. Men fremdeles slipper dieselmotorer ut mer nitrogenoksider og partikler enn bensinmotorer.

Dette er det foreløpig en slags aksept for i EU ved at personbiler .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg