onsdag 19. august 2015

Når på dagen er det billigst å vaske klær

Vi kan ikke se bort fra at enkelte som bruker strøm når prisen er høyest får en høyere regning. Hvis du setter på vaskemaskinen når strømmen er billigst , vil du ikke være. Hvor mye koster det å kjøre en klesvask på grader hver dag i et år? Skyhøye strømpriser gjør norske forbrukere kreative når de skal spare på strømmen. Ikke bare fra uke til uke, eller dag til dag - men også fra time til time.


Dersom alle kutter strømforbruket samtidig, vil strømmen bli billigere.

BILLIG: Å vaske en maskin med klær koster faktisk ikke mer enn i. For vet du hvor mye det koster å kjøre en klesvask på grader hver dag i . Et enkelt og billig alternativ er koblingsur som festes på panelovnene for å senke. Bruk lavest mulig temperatur når du vasker klær. Brannvernforeningen advarer sterkt mot å vaske klær om natta. Når forbrukerne betaler strømregningen gjøres det med utgangspunkt i dagspriser.


Slik er det ikke for de profesjonelle aktørene. Den er billigst om natten, og på sitt dyreste på ettermiddag og kveld.

Vil du anbefale folk om å sette på vaskemaskinen og om natta? Det er foreløpig ikke klart hvor mye billigere strømmen blir nattetid. For eksempel kan man vaske tøy og bruke tørketrommel sent på kvelden. Anita satte på vaskemaskinen – så gikk hun tur med hunden. Brannvesenet advarer mot å la vaskemaskinen gå uten tilsyn.


VASK : Bare prosent tippet riktig på hvor mye det koster å bruke vaskemaskinen. En undersøkelse fra Statnett viser at mange tror det er langt dyrere å vaske klær enn det egentlig er. BILLIG : Å lade mobilen koster mindre enn mange tror.


Om du vasker klær og kjører oppvaskmaskinen om natten. Besparelsen skulle skje ved at forbruket legges til den tiden på døgnet når strømmen er billigst. Norge, er det veldig små svingninger mellom prisen dag og natt. Jeg er alenemor og vasker i snitt maskiner hver dag.


Og jeg lurer virkelig på når jeg skal rekke og vaske klær hvis jeg ikke kan bruke natten . Både Gjensidige og If Skadeforsikring advarer mot å flytte strømforbruket til natta. Barnefamiliene trekker snittet opp: prosent av dem vasker klær. Strøm er billigst når det er minst etterspørsel etter den, det vil si om natta.


Dette kan du lese hos TU i dag , som skriver om de nye automatiske strømmålerne.

Vi frykter flere alvorlige branner på grunn av billig strøm på natta. Altså IKKE vaske klær når du kommer hjem fra jobb. Vær våken og tilstede når vaskemaskinen brukes! Risikoen for at det skal brenne er. Blir det billigere å vaske om natta?


Det vil si at man betaler kun for den strømmen man bruker og når. Spania er mellom klokken 21.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg