mandag 21. mars 2016

Hva er temperatur et mål for

Gjenstanden med høyest temperatur. Mer presist er temperatur en egenskap ved en gjenstand som forteller hvilken vei energi vil . Temperatur er et mål for hvor varmt og kaldt det er. Effektiv temperatur er et mål på opplevd varme og avkjøling.


Det er samspillet mellom lufttemperatur , vindstyrke og luftfuktighet som avgjør den . Hva påvirker svingetiden til en pendel?

Sammenhengen mellom varme, temperatur og trykk. Mål lufttemperaturen i klasserommet m over golvet en gang pr. Diskuter hva som kan være årsaken til for høy eller for lav temperatur. Be elevane sette ord på kva som må skje for at temperaturmålinga skal endre seg.


La elevane finne ut forskjellen mellom °celsius, °fahrenheit og °kelvin. Laboratoriet tilbyr kalibrering av temperaturmåleutstyr på desse forskjellige nivåa. Sjå film om Justervesenet sine temperaturlaboratorier ved å klikke på biletet . Under kan du lese om hva du kan bruke et infrarødt termometer til, hvordan det fungerer og hva du skal se etter når du skal kjøpe deg et infrarødt termometer.

Mål temperatur i skoven og på en mark i løbet af en dag - og undersøg om der er forskel. Hvad fortæller det dig om skovens klima? Er -15° en høyere eller lavere temperatur enn -10°? Ta isen i metallbokser og mål temperaturen. Måles temperaturen i armhulen, er målene ofte så upresise at dette bør unngås.


Den laveste temperaturen. En temperatur på null kelvin tilsvarer altså –2715° celsius. Men hva er egentlig temperatur ? Og hvor representativt er temperatur som mål for ”het klode” når hele . Det har vist seg at infrarød temperaturmåling i øret har lav sensitivitet for å oppdage feber. Figur Bruk av infrarødt temporalt temperaturmål. Mangler: hva De to gradene - Energi og Klima energiogklima.


Hva betyr egentlig eller to grader oppvarming for kloden vår? Det politiske målet om å begrense global oppvarming til maksimalt to grader . Operativ temperatur er en betegnelse som brukes som mål for menneskers opplevde temperatur. Mål kjernetemperatur når godset holder en annen temperatur enn oppgitt i. Enkelt fortalt vil vi kunne hjelpe deg med hva det enn det måtte være, for at dine .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg