fredag 11. mars 2016

Slettsnok

Slettsnoken kan bite, men er ikke giftig. Den er en varmekjær slange som i . Få vet at vi har en kvelerslange i den norske faunaen, men det har vi. Lysbrun eller grå med mørkebrune flekker fra hode til spord.


Mørk øyestrek fra snute til bakhode. Begge kjønn er like, men .

Det er visstnok ikke uvanlig å se mye orm i området, men et eksemplar med to hoder, og spesielt en slettsnok , tilhører allikevel sjeldenhetene, . Stålormen er ikke en slange slik mange tror, men derimot en øgle uten ben. Arten slettsnok hører til i slekta , Coronella. For å lese mer om denne arten kan du gå inn på s artikkel om denne arten.


Siden ble sist oppdatert: . Hoggorm, buorm og slettsnok er ute i sollyset nå. Skade: Sprer frykt, men gjør ingen skade. De tre frittlevende slangeartene i Norge er hoggorm (Vipera berus), buorm ( Natrix natrix) og slettsnok (Coronella austriaca).

This video shows a young adult male of the species Coronella austriaca, Norwegian name slettsnok. Ca 80cm mørk slettsnok , filmet på kanonfestingen på Møvig i Kr. Underrekke, Virveldyr (Vertebrata). Klasse, Krypdyr (Reptilia). Orden, Slanger og øgler (Squamata).


Familie, Snokar (Colubridae). Hei, Tok bilde av denne krabaten i fjor vår og lurer på om det kan være en slettsnok. Jeg trodde først det var en hoggorm, men synes i. Den letteste måten å finne slettsnok og endel andre reptiler på er å løfte opp plater og. Tafikkdød er en alvorlig trussel mot mange amfibier og reptiler. Skulle gjerne hatt noen bilder av disse, hoggormen har jeg plenti av bænkers steder, men slettsnoken og buormen er litt mer . En sommer er over, men minnene lever videre.


Jeg vil spesielt trekke frem pinsehelgen, da jeg fikk besøkt . Utbredelsen er fra Rogaland i vest til Østfold i øst i et belte langs kysten og noe innover i landet. I følge artsdatabanken er det kun gjort ett funn av slettsnok (Cornella austrica) ved.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg