fredag 4. mars 2016

Fall til sluk tek 17

Byggteknisk forskrift ( TEK). Gulv skal ha tilstrekkelig fall til sluk slik at bruksvann ledes bort. Lekkasjevann skal synliggjøres og ledes til sluk.


Daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen, er fornøyd med den nye endringen. Ordlyden i TEKer mer presise og enklere å forstå. Endring i fallforhold i TEK17.

Direktoratet for byggkvalitet (Dibk) har senket terskelhøyden fra topp flis til overkant membran ved terskel fra 25 . Her oppsummerer vi de viktigste endringene i TEKsom har innvirkning på rørleggerens arbeid med vann i bygg. Våtrom og rom med vanninstallasjoner. Ifølge veiledningen til TEK , er en preakseptert løsning for våtrom at gulvet avgrenses med en. Fall til sluk på hele gulvet, minimum 1:100.


Krav til våtrom i byggteknisk forskrift ( TEK). Dette bladet beskriver løsninger for fall på gulv til sluk og krav til maksimale . HVA SIER TEK TIL FALL MOT SLUK I VÅTROM? For dusjsone må minst én av følgende preaksepterte ytelser være .

Et eksempel på dette er at våtrom skal ha sluk. Vann på gulvet i våtrom må ledes til nærmeste sluk. Både veiledningen til TEK og Byggebransjens våtroms norm (BVN) inneholder spesifiserte krav til fall på . Kanskje alt blir bedre når TEKblir TEKog trer i kraft fra 1. Forskrift med tekniske krav til byggverk ( TEK) trer i kraft fra og med 1. Nå er boka oppdatert i henhold til TEKog aktuelle standarder. Blant annet viser den hvordan du oppfyller nye regler for fall mot sluk , også . Et bad skal ha sluk , og tilstrekkelig fall mot sluket på de deler av badet hvor gulvet.


Dette følger av forskrift om tekniske krav til byggverk av 1. Tabell 1: TEK sine funksjonskrav med tilhørende veiledning. Fall på minimum 1:1til sluk i dusjens. TEK presiserer at sprinkleranlegg oppfyller kravet til automatisk slokkeanlegg.


TEK Forskrift om tekniske krav til byggverk. I forskriften heter det at gulv på våtrom skal ha tilstrekkelig fall til sluk , slik at .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg