mandag 27. februar 2017

Hva er vinkelsummen i en firkant

Til slutt ser vi på hva en regulær mangekant er. Hva er en regulær mangekant? Hvis vi tegner en tilfeldig trekant og måler vinklene med ei gradskive, vil vi se at. Enhver firkant kan deles inn i to trekanter.


I en såkalt enkel firkant vil ingen av sidekantene krysse hverandre, og summen av de innvendige vinklene vil være 360°.

Omkretsen av firkanten er lik summen . HTM Bufret Ikke formlike firkanter. En trekant har vinkelsummen 180°. Et rektangel har vinkelsummen 360°. En firkant har vinkelsummen 360° . Areal av trekant - GeoGebra.


Hva betyr verdiene av a, b og c for grafen til en andregradsfunksjon? Vinkelsummen i mangekanter.

I geometri er en firkant en figur som har fire sider og fire vinkler. Men hva er en firkant , mer presist? Man kan derfor ikke ha to vinkler på over 180° i en firkant , siden vinkelsummen av en firkant er 360°. Ut fra dette kan man dermed også finne ut hva vinklene i en regulær n-kant er.


Denne videoen viser hva en vinkel er, hvordan vi måler en vinkel og hvordan vi finner vinkelsummen i. Ved hjælp af vinkelsummen på 3grader, kan du finde den fjerde vinkel i en firkant. På en geometri prøve for 8. Klasse, behøver jeg da å vite noe mer enn vinkelsummen i en trekant og firkant ? Uansett, hva er vinkelsummen i en . Vi kan også tegne en trekant mellom to parallelle linjer og forlenge sidene på trekanten. Hva kaller vi en regulær firkant ? Hva slags mangekanter finner du i eksemplene på siste side?


Bruk eksemplene til å undersøke hva vinkelsummen av . Ein firkant består av to trekantar. Hva med vinkelsummen i firkanter ? Poenget, slik jeg ser det, er å la elevene få noen erfaringer med de geometriske figurene ut over .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg