fredag 10. februar 2017

Kalsium i grønnsaker

Kalsium er viktig for benhelse og beinbygning, særlig hos barn, men ku-melk er verken den eneste, sunneste eller beste kilden til kalsium. Kjører du melkefritt kosthol kan det være utfordrende å få i deg nok kalsium hver dag. Gode melkefrie kilder til kalsium er grønne grønnsaker , ansjos, brisling . SALIG MIKS: Melkeprodukter inneholder mye kalsium , men sørg for å få.


Når vi tenker på kalsium , tenker vi ofte på melk, yoghurt og ost med mer.

Dette kan kokes sammen med andre grønnsaker , brukes i paier, . En normal voksen person inneholder cirka kg kalsium , hvorav prosent er. Kalsium (Ca) (kalk) er ett av de mineralene barn og voksne trenger tilført daglig. Melk og meieriprodukter er den viktigste kilden til kalsium i norsk kosthol og. Grønnsaker som brokkoli og blomkål. I tillegg e det kalsium i noen frukter, som appelsiner, grønne grønnsaker som . Vi trenger å få kalsium fra mat og drikke.


Av Lise De fleste av oss har hørt at melk inneholder mye kalsium.

Melkeprodukter er den beste kilden til kalsium i norsk kosthol og bidrar med omtrent prosent av kalsiumet. Andre kilder til kalsium er brød samt fisk og fiskeprodukter, spesielt hvis bena følger med. Meieriprodukter bidrar med nesten av kalsium i det norske kostholdet, men kalsium finnes også i grønne bladgrønnsaker, spinat, brokkoli, sesamfrø med . Ulike grønnsaker og belgfrukter har blitt rangert etter innhold av fiber,.


Denne urten er en god kilde til vitamin A, vitamin K og kalsium. Grønnkål er på topplisten, og inneholder mye kalsium. Andre grønne grønnsaker , som for eksempel brokkoli, grønne bønner og spinat er også . Pass på inntaket av jern og kalsium. Jern har betydning for blodets oksygentransport. Godkjent av medisinsk redaktør.


Den beste måten å få i seg mer kalium på, er å spise mer frukt og grønnsaker. Da får du samtidig viktige vitaminer, sporstoffer, kostfiber, andre mineraler og . Samt brisling og annen småfisk spist med bein. Mejeriprodukter er gode kilder til kalsium , men også grønnsaker og . Plantekost dekker behovet for jern, sink, selen og kalsium. Opptak av kalsium fra grønnsaker som er rike for oksalsyre, som for eksempel spinat, er dårligere .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg