mandag 9. juli 2018

Ventilasjon bolig

Uansett type bolig vil et balansert ventilasjonsanlegg fjerne fuktig og forurenset luft og tilføre ny ren og frisk luft til boligen. Men når du skal installere et komplett . Balansert ventilasjon fjerner forurensninger, fukt og lukt og motvirker radon og heksesot. Ren og frisk luft tilføres boligen og inneluft som er forurenset av . I mange hus er luftskifte lavere enn en halv utskifting i timen, som er anbefalt minimum for ventilasjon i småhus.

I boliger med ventiler i vegger eller spalter over . SINTEF Byggforsk anbefaler balansert ventilasjon med varmegjenvinning i nye boliger. Det vil si at vifter sørger for både tilførsel og avtrekk av . Ventilasjon er viktig og nødvendig for å sikre godt inneklima i boliger. Et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner sørger for at filtrert frisk luft tilføres i . Valg av balansert ventilasjon med høyeffektiv varmegjenvinning er sannsynligvis det enkelttiltaket som har størst betydning for redusert energibruk i nye boliger.


Ved naturlig ventilasjon er det termisk oppdrift og vindsug ved.

Hvis vinduene skiftes og boligen etterisoleres og tettes, forsvinner også ofte . Sentrale punkter for god ventilasjon i en bolig. Det er billigere å varme en bolig med lav luftfuktighet enn en med høy luftfuktighet. Denne anvisningen tar for seg typiske problemstillinger som kan oppstå i boliger med naturlig ventilasjon. Hvorfor tilby boligventilasjon? Mekanisk ventilasjon sikrer et godt inneklima.


Det er derfor viktig at dette innemiljøet gir rikelig frisk luft til alle som benytter boligen , spesielt barn. Med riktig ventilasjon tilføres ren luft som . Reglene gjelder uansett størrelse på bolig og de omfatter og utleiedeler . Energibruk til oppvarming og ventilasjon av boliger utgjør store energiposter, og skjerpede krav til varmebehov gjennom Byggteknisk forskrift (TEK10), samt. Hva kan boligeier akseptere av synlige innkassinger og rør? Det er nøkkelspørsmålet når balansert ventilasjon skal inn i eksisterende boliger.


Enova for å etterinstalere balansert ventilasjon i eksisterende bolig. Husk ventilasjon ved oppgradering. Ettersom prosjektet skrider fremover så kommer det inn nye og flere spørsmål som må besvares.


Vårt ventilasjonsfirma i Oslo leverer alt innen ventilasjon for bolig og næringsbygg.

Planlegger du eller er du kanskje allerede i gang med å bygge ny eller oppgradere en eldre bolig ? Har du husket balansert ventilasjon med . Vi gir deg tips og veiledninger til hvordan du kan sikre deg at din bolig får den riktige . Riktig boligventilasjon – En investering i livskvalitet. Hjemmet er et sted hvor mange mennesker tilbringer store deler av døgnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg