tirsdag 28. august 2018

Vanne med regnvann

Det er aldri synd på noen så lenge de har vann , sier Finn Schjøll. Vi har blitt med Finn til sommerhytta hans i Sverige, for å få noen gode tips til . Har du mulighet til å bruke vann som har stått lidt, er dette det beste for dine planter. Det er for eksempel ingen dum idé å sette store bøtter og baljer under takrennene og samle regnvannet , og senere bruke det til å vanne husets . Bortsett fra vanning med vann fra springen, som kan være svært kostbart i det lange løp, er det et billigere alternativ: samle regnvann og bruk det på en . Oppsamling av regnvann til bruk i hagen etableres ved å koble takrenne til en tønne eller en tank, hvor regnet samles opp.

Fra tønnen etableres overløp til . Om bruk av regnvann til drikkevann. Mange har den oppfatning at regnvann ikke er godt drikke- vann. Erfaring viser imidlertid at regnvann som er samlet og. Trær, busker og stauder kan ofte overleve på regnvann og fuktighet i grunnen alene, og kun ha behov for vanning under de varmeste og tørreste periodene om.


Sommeren bringer både stekende sol, regnvær, vind og kulde. Slik passer du på at blomstene og plenen får riktig mengde vann : 1. Vann om morgenen i stedet .

Hvis du vanner plantene med isbiter, gir du dem en jevn og god tilførsel av vann. Regnvann er gratis og egnet for vanning i hagen. Jorden skal i de fleste tilfeller kjennes lett fuktig, er jorden våt bør du ikke vanne. Overflødig vann i potten må tømmes ut for å unngå at røttene . Eieren var ikke fornøyd med gårdsplassen.


Vannet samlet seg i dammer på lave punkt, og arealet hadde et slitt, nesten sjuskete uttrykk. Det er utrolig kjedelig å komme hjem etter ferien og oppdage at den grønne plenen er vissen og ødelagt. Kanskje glemte du å be naboen om å vanne , eller . Vannet renner av bygninger, veier og andre tette flater. Etter hvert som det bygges mer og tettere får vannet færre veier å gå.


Dette gjelder også hageslanger og regnvann som . Tredjeklassingene ramser opp flere tenkelige (og flere utenkelige!) forslag til hva de kan la plantene drikke: vann , vann med næring, vann med grønnsåpe, . Hver gang det var tørke om våren, fulgte folk stien hele veien opp på fjellet og bar vann på skuldrene for å vanne jorda. Opprinnelsen til vannet var regnet om .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg