mandag 19. september 2016

Plassering ventiler soverom

Dette gjelder en ny bolig. På det ene soverommet er tilluftsventilen plassert i nord -øst hjørnet rett ved døra. Avstad dør- ventil er 30cm. Her i huset er det tilluft montert høyt på vegg i stue, og i tak på soverom.


Ut-luft ( avtrekk) er plassert i tak på bad.

Og sett for all del inn ventil på soverommet selv om du nå sover med. Hvorfor er ventilene ofte plassert så høyt, da slipper man jo ut varmen? Ventiler skal stå åpne, hele året.


Holder du dem lukket, kan resultatet bli dårlig inneklima, heksesot og fuktskader. Blir soverom eller oppholdsrom oppvarmet av sola kan du vurdere utvendig. Plassering på en kjøkkenøy midt i rommet fungerer dårligst. Vifta får bedre effekt dersom ventiler og vindu i rommet er åpnet eller på gløtt.


Veiledningen til TEK er mer omfattende, og der står det under punktet Tilluftsåpninger: Tilluftsåpninger plasseres på soverom og oppholdsrom.

Ny leilighet uten ventiler - Hus, hage og oppussing 26. Hjelp ang ventilasjon i leilighet - Hus, hage og oppussing. Jeg er ferdig innvendig på mange rom på hytta mi nå, og jeg angrer veldig på at jeg ikke fikk på ventiler før jeg hadde i isolasjon,dampsperre . Videre må ventilasjonsaggregatet plasseres et sted det er lett å komme til i boligen, som ikke ligger vegg i vegg med soverom. Viktige forbedringspunkter er kjellerrom, soverom ,. Med denne plasseringen får man blandet uteluften.


Naturlig ventilasjon alene med ventil i vegg eller vindu vil normalt ikke være. Møbler, klær og innredninger som plasseres mot yttervegg. I boliger med ventiler i vegger eller spalter over vinduene hender det at folk stenger.


Tilluftsventilene bør plasseres og utformes slik at de fordeler frisklufta jevnt i. For at lufta skal bevege seg fra soverom og oppholdsrom med tilluft til rom . Hvor bør den helst plasseres. Soverom skal tilføres minimum mfriskluft pr. Vær oppmerksom på at renovering kan forandre husets ventilasjonsbehov. Her finner du et stort utvalg av ventiler med og uten lyddemping og filter. Vi tilbyr utvendige og innvendige ventiler samt ventiler for grunnmur.


Varierende forhold i vind og temperatur, samt husets tetthet kan gjøre det nødvendig med lufting i vindu i tillegg på soverom.

Særlig ofte skjer det på soverom (Les mer). Men få tenker på ventileringen av boligen når badet pusses opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg