mandag 26. september 2016

Mat med kalsium og dvitamin

Melk og meieriprodukter er vår viktigste kilde til kalsium. I Norge er ekstra lett melk fra to av produsentene beriket med vitamin D. Ny dansk forskning viser at en kombinasjon av kalsium og vitamin D. For at kroppen skal klare å ta opp og nyttiggjøre seg kalsium , trengs det vitamin D. Kalsium kan ikke dannes i kroppen og må tilføres med mat og drikke.

I matvarer med høye nivåer av oksalsyre, som spinat, søtpoteter og. Kroppen klarer ikke å ta opp kalsium dersom ikke vitamin D er tilstede. De viktigste vitaminene og mineralene for å bygge opp et sterkt skjelett er kalsium og vitamin D , men får du egentlig nok?


Du må også sørge for tilstrekkelig inntak av vitamin D. Det er viktig for at vi skal kunne ta opp og nyttiggjøre kalsium til benbygningen. Vitaminet hjelper nemlig kroppen med å ta. Opptaket av kalsium er avhengig av D vitamin , så for at kroppen skal kunne ta nytte av kalsiumtilførselen må man også passe på å få i seg nok D vitamin. Uten vitamin D spiller det ingen rolle om du har et kalsiumrikt kosthol da forsvinner .

Kalsium og vitamin D spiller en meget viktig rolle for forbrenningen og. Enkelte matvarer er beriket med vitamin D , for eksempel ekstra lett melk, smør og. Det nødvendig for opptak av kalsium i tarmen og for å bygge og vedlikeholde . Vi tok en prat med Rådgiver og prosjektleder for Mat og Helse i. Så mye kalsium inneholder 1g av følgende matvarer : Melk: 100 . Ettersom kalsium ikke kan dannes i kroppen, er det viktig at man får det i seg via mat og drikke. Når jeg lager mat erstatter jeg melk med alternative produkter som.


Kalsium er den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt og er ett av de mineralene vi. Matvarer som inneholder vitamin D er fet fisk, fiskerogn, fiskelever, egg og tran. D - vitamin som er tingen . Visste du at ulike stoffer i maten vår virker slik at kalsiumet tas bedre opp fra tarmen? Det har lenge vært kjent at vitamin K er viktig i de kalsiumbindende proteiner i. Det er et samspill mellom vitamin D og vitamin K. Nesten alle matvarer inneholder noe kalsium , men melkeprodukter og ost står i en særklasse.


Et kosthold med tilstrekkelig inntak av både vitamin D og kalsium reduserer risiko for osteoporotiske brudd hos de . Norske produkter kan for eksempel være tilsatt vitamin D , C og B1 melkesyrebakterier, kalsium , omega- folsyre eller jod. Disse to næringsstoffene er nemlig nødvendige .

Men du kan også finne det i forskjellige matvarer. Ved store doser vitamin D , oppstår høye nivåer av kalsium og kan gi dårlig matlyst,. Har du lavt stoffskifte og vil spise slik mat , bør du altså sørge for at den er .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg