onsdag 19. april 2017

Sekskant

I geometri er en sekskant en figur som har seks sider og seks vinkler. Figuren kalles også heksagon eller hexagon. En sekskant er altså en polygon med s. Jeg antar du mener regulære 6-kanter.


I slike sekskanter er alle sider og vinkler like store.

Det er kun for slike trekanter en kan lage generelle regler. Areal og omkrets av en sekskant. En regulær sekskant er et polygon med seks sider av samme lengder. Nabosider har vinkler på 120°. Radius av en omsirkel er . Jeg har behov for å lage en sekskant.


Dette hadde jeg en gang en oppskrift på, men nå har jeg mistet den. Du kan tegne regulære femkanter og sekskanter ved hjelp av det dynamiske matematikkprogrammet Geogebra.

Verktøylinja i programmet . Bruke det vi vet om trekanter for å finne arealet av en regulær sekskant. Vinkelsummen i mangekanter. Slangedrillbitsen er ideell for nøyaktig rask boring ved gjennomgående hull, for- boring for sperrespiker og boring av dype plugghull i treverk. Sekskant skrue M× mm.


Pladen er ideel til at lave spændende geometriske former i . Med en sekskantet plade kan du lave meget mere end bare . Vi skal se på sammenhengen mellom sida i en sek. Author: Tor Espen Kristensen. Det vil si en regulær sekskant. Ligeledes kan man betegne noget, der er sekskantet, som . Vi sender ordren din samme dag som du bestiller!


OK Denne nettsiden anvender cookies. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring på siden vår. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted . Pipebits for innvendige sekskanthull i tommestørrelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg