mandag 16. oktober 2017

Innsnevring av blodårer til hjertet

Konsekvenser av å oppdage innsnevring i blodåre før man får infarkt. Hvilke ulike konsekvenser (fremtid) gir det avhengig av om: . Hjerte - og karsykdommer er fremdeles den hyppigste dødsårsaken i. Hvordan kan en sjekke eller konstatere trange blodårer ? Angina pectoris betyr hjertekrampe og skyldes utilstrekkelig blodforsyning til hjertet. Forklaringen på dette er at kransårene til hjertet er innsnevret på grunn av.

Ustabil angina er derimot en krisesituasjon. Karsykdommer, eller aterosklerose som også kalles åreforkalkning, er sykdommer hvor blodårene i hjertet er blokkert, innsnevret eller har blitt . Motstanden på sykkelen økes gradvis og dersom det er en innsnevring på en av hjertets blodårer kommer man før eller siden til et punkt hvor . Koronarsykdom innebærer at en eller flere av hjertets blodårer , koronararteriene, er blitt innsnevret eller trange. Som regel er det slik at det er én eller noen få . Ved Overlege Eyvind Gjønnæss , Hjerte - karradiologisk avd.


Dersom det foreligger innsnevringer på disse årene kan det forårsake smerter i. Hvis hjertet ikke får nok oksygen, kan du få et hjerteinfarkt. En innsnevring i blodårene som forsyner hjertet med oksygen kan altså være veldig .

Ved hjerteinfarkt og angina er årene som forsyner hjertet med blod tettet. I mange år har hjertepasienter fått nye årer inn til hjertet. Linn Garcia Sørensen har fått ny blodåre inn til hjernen. Han forklarer at pasienter med innsnevring av hjernens blodkar står i fare for å utvikle . Akutte tilstander knyttet til hjertet og blodårene. CT-undersøkelse viste at årene inn til hjertet , kransarteriene, var tette.


Mangler: innsnevring Dårlig kolesterolbalanse kan øke faren for hjerteinfarkt og slag. Her nærmer de seg en innsnevring av blodåren (aterosklerose). Blodåre uten forkalkninger. Som hjerte - og karsykdommer betegnes sykdommene i pulsårene (arteriene) i hjertet og resten av kroppen. Ved økte krav til hjertets pumpefunksjon, det vil si ved situasjoner som.


Resultater: Prosjektet har etablert og validert en metode til å bestemme grad av innsnevringer i hjertets blodårer. Tilstanden er alvorlig og det er viktig å komme raskt til sykehus. Evalueringen ble foretatt ved å legge minimum. Sykdom i blodårene omfatter først og fremst åreforkalkning, høyt blodtrykk og utposning.


Avleiring av kolesterol og kalk i blodåreveggen kan føre til innsnevringer og . Dermed reduseres blodtilførselen til hjertet og det oppstår skade på. Dette fører til innsnevringer i blodåren slik at blodtilførselen reduseres og det oppstår . Aortastenose er en vanlig hjertesykdom, hvor det foreligger en innsnevring ( avledet Blodstrømmen fra hjertet til aorta og ut til resten av kroppen minskes, og blodet Kateteret føres gjennom den femorale arterien (en blodåre i benet) eller .

Koarktasjon er latinsk og betyr innsnevring. Innsnevringer i hjertets kranspulsårer er viktigste årsak til hjerteinfarkt og plutselig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg