fredag 20. oktober 2017

Parallellogram

Alle parallellogram er også trapes. En delmengde av parallellogram er rektangler , hvor vinkelen mellom to sidekanter som ikke er parallelle er 90°. Parallellogrammet er definert som en firkant der motstående sider er parallelle. Det er viktig å huske at to parallelle sider i et parallellogram er like lange.


I parallellogrammet er også to og to sider like lange.

Et parallellogram er en firkant, altså en figur innenfor geometri, med fire sider. Motstående sider og vinkler er parvis like store, dvs. Og fordi de motsatte linjene er parallelle, derav de motsatte vinkler er også . AB = CD og BC = DA og videre . Hva er et parallellogram ? Og hvordan regner du ut arealet?


Tom Olav Moen gir deg svarene! Areal og omkrets av et parallellogram.

Bøyning (uregelrett substantiv intetkjønn, med dobling av konsonant i bestemt form). Ubestemt, Bestemt, Ubestemt, Bestemt. Vi skal bevise, at motstående vinkler i et parallellogram er kongruente.


Arealet av et parallellogram kan man finne ved å omgjøre parallellogrammet til et rektangel: man utpeker en passende side til grunnlinje, lager . Påstanden ser rett ut, men jeg har foreløpig ikke greid å finne et generelt bevis for at vi ender opp med et parallellogram. Viser at arealet (e) av et parallellogram er det samme uansett hvordan vi flytter punktet D langs linja B. Dvs når grunnlinja og høyden i parallellogrammet er det . Nodes which use this node. En parallellogram är en fyrhörning där motstående sidor är lika långa. Vinklarna i en parallellogram får vara räta vinklar, men behöver inte vara det. Directed by Jos de Gruyter, Harald Thys.


With Christoffel de Gruyter, Erik Thys, Marianne Thys. Bekijk dit figuur: We noemen dit figuur een parallellogram. Om de oppervlakte te bepalen, gaan we het groene gedeelte verplaatsen. Din digitale matematikkportal til alle klassetrinn i grunnskolen.


MatteMestern hjelper alle på skolen - både elever, lærere og foreldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg