mandag 23. oktober 2017

Navn på trekanter

Trekanten er den enkleste mangekanten. Noen spesielle trekanter har egne navn : a) I en likebeint trekant er minst to sider like lange. Når vi har flere trekanter i en tegning, er det nødvendig å kunne sette navn på trekantene , slik at vi kan skille dem fra hverandre. Det finnes mange ulike navn for bestemte trekanter. Teoremet har fått navnet fra den greske matematikeren Apollonios.


Vi har forskjellige typer trekanter , a er rettvinklet, b er likebeint og c er.

Fagstoff: Vi bruker et gjennomført system for å sette navn på hjørner og sider i en trekant. På denne hjelpefiguren skal du føre på alle opplysninger du har fått om trekanten og alle vinkler. På selve konstruksjonen skal det kun stå navn på hjørnene.


Navn på hjørner og sider i trekanter. Arealsetningen for trekanter med en vinkel større enn 90°. Det er vanlig å merke hjørnene i en trekant med store bokstaver, og sidene med små bokstaver.


Rett overfor vinkel A, har vi . Du sier du ikke kan kategorisere en trekant fordi du ikke kjenner lengden på sidene.

Der findes forskellige typer af trekanter. En trekant er en figur med tre sider og tre vinkler. Man giver dem navne efter deres sider og vinkler. Rettvinklet trekant : En av vinklene er 90°.


Likebeint trekant : To sider. Vi setter navn på formlike trekanter. Illustrasjon av kateter og hypotenus i rettvinklet trekant. I en rettvinklet trekant med navn som i figuren over, har vi at vinkelen v=50∘ v = ∘ . Første bok i ny bildeboktrilogi av superduoen Mac Barnett og Jon.


I denne videoen går jeg igjennom trekanter med spesielle navn , feks likebeint trekant. Norges raskeste nettbutikk! Skriv inn verdien av tre av de seks sidene og vinklene i trekanten og de andre. Sidene i en rettvinklet trekant har navn etter hvor de står i forhold til den rette . Setningen sier at kvadratet på hypotenusen i en rettvinklet trekant er lik.


Setningen har navn etter Pytagoras, men det er vist at både denne . Istedet for det spekulative innen sex, så burde heller programmet ha et normalt sex innhol mao gi positive og normal info ang temaet. Figuren under viser et forsøk på å lage. Du må bruke ditt fulle navn.


Husker jeg hørte et foredrag en gang, og han som holdt det fortalte om en trekant innenfor makroøkonomi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg