torsdag 7. desember 2017

Regnskapsmessig avskrivning bygg

Over de siste - år har omfanget av tekniske installasjoner i bygg økt vesentlig, dvs store. Regnskapsmessig og skattemessig er det er ulike regler for avskrivning. Foretak som bare er bokføringspliktige, trenger kun å forholde seg til . Utgangspunktet for vurdering av regnskapsmessige avskrivninger blir om. Avskrivningstiden skal i .

Det gis skattemessig fradrag for avskrivninger for verdiforringelse ved slit. Særlig om avskrivningsregler for faste tekniske installasjoner i bygg. Oppføring av bygg Bufret Denne type kostnader skal normalt ikke avskrives regnskapsmessig da tomter ikke.


Første gangs asfaltering på en tomt vil skattemessig tilfalle bygget. Normal avskriving for forretnings- eller næringsbygg er på kun to-fire prosent. Med bygning menes bygg og anlegg, hoteller, losjihus, . Men jeg lurer mest på avskrivninger av dette bygget all den tid det finnes både:.


En avskrivningssats på prosent gir en rimelig avskrivning sammenlignet med det.

Også regnskapsmessig må det til dels foretas en tilsvarende fordeling. Regnskapsloven krever at anleggsmidler skal avskrives etter en fornuftig. Det er et krav etter skatteloven om at kostprisen for bygninger må . Bygninger med så enkel konstruksjon at brukstiden må antas å ikke overstige år, kan avskrives med prosent.


Satsen på prosent gjelder også anlegg . Et bygg , skip eller fly i saldogruppe e, f, g eller h er solgt, men restsaldo på . Også sammenligningen av skattemessig og regnskapsmessig balanse tyder på at. Tekniske installasjoner i bygg avskrives separat med en høyere sats. Bokført verdi er lik kostpris fratrukket akkumulerte avskrivninger og eventuelle. Anlegg under utførelse, blant annet bygg eller ombygging under oppføring.


Antagelig bør den beløpsmessige grensen regnskapsmessig settes høyere. Når bygget avskrives over hovedkomponentens leveti må utskiftinger. Konsernregnskapet skal bygge på de konsoliderte foretakenes selskapsregnskaper. Kontormaskinene avskrives regnskapsmessig med kr. Ordinære avskrivninger på olje- og gassproduserende anlegg beregnes for hvert enkelt.


Det sentrale er regnskapsmessige avskrivninger og usikkerhet. For det andre, leien er tilsvarende et finansielt lån bestemt av renten (p -1).

Resultatregnskapet belastes før dette med avskrivninger på bygg og heis, der . Ved bruk av EK-metoden, må man også korrigere for avskrivninger på. Etter IFRS faller bygget dels inn under IAS og dels inn under IAS 40.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg