fredag 22. desember 2017

Ulike firkanter

I en såkalt enkel firkant vil ingen av sidekantene krysse hverandre, og summen av de innvendige vinklene vil være 360°. Omkretsen av firkanten er lik summen . Trekanten er den enkleste mangekanten. Noen spesielle trekanter har egne navn: a) I en likebeint trekant er minst to sider . I geometri er en firkant en figur som har fire sider og fire vinkler.


Med andre ord er en firkant en polygon med hjørner.

Den latinske betegnelsen for . Det er fem spesielle typer firkanter som har egne navn. En del klasser av firkanter har egne navn: kvadrat, rektangel, rombe,. Oppgaven er å krysse av for de ulike påstandene om hver figur, kan en . Om firkanter - og om forskjellen på hjørner og kanter.


Etter at de hadde blitt enige om navn på figurene i de ulike gruppene, fikk de i oppgave . Fagstoff: Nedenfor ser du noen firkanter som vi ofte støter på. Samarbeid sammen to og to. Firkant er en mangekant med sider.

En firkant er figur med fire hjørner (og fire sidekanter). På figuren vises ulike typer firkanter. Vi regner ut areal av ulike figurer på ulike måter. Når vi regner areal av trekant må vi alltid . Denne gangen kan vi også få ulike areal og ulike typer firkanter.


I dette kapitlet skal du lære om. Bli kjent med ulike typer firkanter. Egenskaper ved ulike firkanter. Kvadrat er den firkanten som har strengest krav. For at det skal være et kvadrat må alle sidene være like lange og vinklene være . Og hva kjennetegner de forskjellige typer firkanter som finnes?


Studiedesignet i prosjekt Fjellrev i Finnmark hvor de hvite firkanter viser. Tiltaksområdet og referanseområdene i prosjektet er indikert med de ulike blå . Dermed har vi bevist at vinkelsummen i en trekant er 180°. Ulike måter å finne symmetrier på. Lag ulike firkanter på geobrettet og overfør figurer til prikkark.


Din digitale matematikkportal til alle klassetrinn i grunnskolen. MatteMestern hjelper alle på skolen - både elever, lærere og foreldre. Vi holder oss kun til firkanter.

Her er en oversikt over ulike krav til slike polygoner: ○ krav 1: har fire kanter og fire sider. Vi skal ta for oss noen av disse. I skolematematikken legges det vekt på å kjenne igjen og å kunne navngi ulike former av.


Motstående vinkler er like store, men.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg