mandag 16. november 2015

Dab radio kanaler frekvenser

Lokale kanaler kan søke om oppføring her. Radiosendinger organiseres annerledes på DAB enn i de analoge FM-nettene. I de digitale nettene pakkes flere radiokanaler sammen i ett . Tjenester og koding, det vil si radiokanaler med lyd og ulike datatjenester.


DAB -senderne i et SFN-nett sender på samme frekvens , og må være synkroniserte.

Gå til Frekvenser - Radiokanaltilbudet hos NRK, de kommersielle riksdekkende kanalene og lokalradioene forandrer seg stadig. Finn riktig DAB - frekvens. Lokalradioblokka - frekvens og region - 28. Flytter du radioen over avstander, bør du derfor oppdatere kanallista. Ved en oppdatering finner radioen signalene ( frekvensen ) for den . Finner du ikke alle digitale kanaler på din DAB - radio er et nytt kanalsøk.


Teoretisk er det mulig å ha rundt kanaler på FM, men det ville blitt.

NRKs kanaler sendes på en annen frekvens. DAB - nettet sender på rundt 2MHz og har mye lenger rekkevidde. Modsat FM- radio kan man med DAB -formatet udsende flere kanaler på samme frekvens.


Dermed er der plads til flere radiostationer på en frekvens med DAB. Antallet radiokanaler er allerede en helt annen virkelighet enn med dagens FM- nett. Med digitale radiosignaler kan man dele samme frekvens på flere . Talekanaler trenger ikke samme bitrate som kanaler med.


Så lenge DAB -signalet har en verdi over en bestemt terskel. NATO ønsker seg de samme frekvensene som DAB sendes på i Norge. FM-slukkingen, men i Norge ble det vedtatt slukking av nasjonale FM- kanaler.


Bakgrunnen er overgangen til DAB. Det er derfor ikke lenger relevant å ha en liste over FM- frekvenser. På DAB søker du etter kanaler og ikke . I tillegg har bilister med DAB et langt større utvalg av radiokanaler ,. Du finner lokale DAB - kanaler for NRJ i Bergen og Trondheim.


Sist, men ikke minst: Alle kanalene er tilgjengelig på nettradio.

Neste år blir radioen digital, og FM erstattes av DAB og andre digitale. Sett bilens FM- radio på den valgte “ledige” frekvensen (TX FREQ) for å.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg