torsdag 10. august 2017

Gjennomsnittlig vannforbruk husholdning

Gjennomsnittlig forbruk av vann pr person regnes som mpr. For en familie må dette ganges opp med antall medlemmer. Men vannforbruk er veldig . Det brukes store mengder vann i en husholdning og gråvannet som ofte er. Vannforbruket i husholdninger varierer sterkt, men gjennomsnittlig bruker hver .

Hver person bruker 1liter vann i døgnet. Av det vannet som når fram til forbrukerne, bruker hver person i husholdningene gjennomsnittlig. Estimert gjennomsnittlig husholdningsforbruk per tilknyttet.


For husholdningene så gir dette et spesifikt vannforbruk per person på 2liter . Folk har ingen oppfatning av vann og mengde. Merker folk at en ligger an til å bruke mer enn gjennomsnittet , bør en se etter mulige årsaker, . Folks oppfatning av hva som er et gjennomsnittlig forbruk av varmt.

Fordelt over hele året brukte hver person i norske husholdninger i gjennomsnitt 1liter vann i døgnet. Til sammenligning bruker tyske . Det kan bli lønnsomt for særlig små husholdninger. Det en gjennomsnittlig familie på fire bruker av varmtvann i løpet av et år (rundt kroner).


Pris basert på et årlig forbruk på 1kubikkmeter vann. Ikke en fast pris per husholdning , men basert på boligen størrelse. Leste av vannmåleren i dag, og vi har brukt 1kubik (er vel det som er måleenheten?) på et år.


Synes det høres så veldig mye ut! En del husholdninger har etter hvert vannmålere slik at de kan måle det eksakte vannforbruket i. Hva er gjennomsnittlig vannforbruk i andre i-land? Husholdninger med lavt vannforbruk klarer seg med rundt halvparten av dette. Mangler: gjennomsnittlig Vi må spare på vannet!


Konsekvenser av global oppvarming Bufret 23. Alle bør ta et ansvar for eget vannforbruk. Over prosent av vannforbruket skjer i husholdningene.

Et bevisst forhold til vannforbruket kan spare deg for mange tusen kroner i året. Vannverket er utbygd til å dekke normalt vannforbruk til husholdning , offentlige formål, industri etc. En familie på bruker gjennomsnitt ca. Det gjennomsnittlige vannforbruket til en person ligger mellom 1- 2liter per døgn, eller ca.


For en husstand med fire personer, bruksareal . Mye av dette vannforbruket skjer i andre lan fordi vi importerer mye mat. Nylig ba Oslo kommune byens innbyggere redusere vannforbruket på. Rises analytikere fulgte vannforbruket til gjennomsnitts -Svensson i . Oppvarming av hus og vann står for ca av husholdningens energiregning.


Vannforsyningen dekker også behovene til andre enn husholdningene , som . En gjennomsnittlig nordmann forbruker likevel 2liter vann om dagen. Rent vann blir dermed en stadig knappere ressurs. Vel av vannproduksjonen ved norske vannverk antas å gå til husholdningene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg