torsdag 10. august 2017

Hva er temperatur

Temperatur er et mål for hvor varmt og kaldt det er. Mer presist er temperatur en egenskap ved en gjenstand som forteller hvilken vei energi vil . Gjenstanden med høyest temperatur. Men hva er egentlig temperatur ? Ta en leksjon i Lynakademiet og test kunnskapene dine med . Hva påvirker svingetiden til en pendel?

Bedre puls-quiz: Hva slags trening forbrenner. Sammenhengen mellom varme, temperatur og trykk. Hva var den laveste temperaturen som ble målt? Finn gjennomsnittstemperaturen på alle de . Det kan være svært ubehagelig når det er for varmt eller for kaldt på arbeidsplassen.


Arbeidsgiver har et ansvar for å planlegge og tilrettelegge, men du har ikke . Klarer du skjønne hvilken temperatur dette termometeret skal vise? Ser du hva det blir om du snur mannen på hodet? Feber defineres som temperatur over 38°C målt i endetarmen.

Danskene har nå gått ut og sagt at man ikke bør ha temperaturer under 18. Utgangspunktet er enkelt: Hva som lønner seg, er avhengig av hva. Med vind øker faren for forfrysning, men hva er egentlig den effektive temperaturen ? Her får du oversikten og tips til hvordan du bør kle deg.


Arbeidslokalene skal ha tilfredsstillende temperatur. Som arbeidsgiver må du sette i verk tiltak hvis de ansatte har plager under normale arbeidsforhold. Det er ingen spesiell temperatur som er den riktigste for god søvn. Det handler om hva du er vant til. Denne seksjonen gjelder kun for Mill Steel og Glass serien: Det kan oppstå avvik mellom hva ovnen registrerer av temperatur og hva som er.


Absolutt temperatur - En temperaturskala hvor nullpunktet er absolutt null dvs. C, den teoretiske temperaturen hvor all bevegelse av . Søndagen har bydd på årets hittil varmeste temperaturer i Sør-Norge. Hvis vinden uler rundt øra, holder det ikke å kikke på termometeret for å finne ut hvor kaldt det er. Da kan man heller finne fram funksjonen følt . La elevane samarbeide to og to, der ein elev held eit termometer forsiktig mellom hendene og den andre les av kva som skjer med temperaturen.


Takket være Golfstrømmen er Oslos klima mildere enn hva vår nordlige breddegrad skulle tilsi. Gjennom hele denne perioden finner man en klar korrelasjon mellom CO2- konsentrasjon og temperatur : de øker og faller samtidig. Fakta om temperatur , saltholdighet og næringssalter.

I gjeldande regelverk er det få spesifikke temperaturkrav. Vi er forskjellige i hva vi oppfatter som behagelig temperatur (komforttemperatur). I teoriene er klesvask enkelt. Det er jo bare å følge anvisningene på vaskelappen. I praksis kan det likevel by på hodebry.


For hva gjør du hvis klærne har lukt . HØY TEMPERATUR : Den høyeste temperaturen som hittil er målt i. Dette er en uhøytidelig måling for hva leserne i denne saken mener.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg