tirsdag 6. februar 2018

Hvor stor er hver av vinklene i et kvadrat og i et rektangel?

Trekanten er den enkleste mangekanten. Noen spesielle trekanter har egne navn: a) I en likebeint trekant er minst to sider . I en såkalt enkel firkant vil ingen av sidekantene krysse hverandre, og summen av de innvendige vinklene vil være 360°. Omkretsen av firkanten er lik summen . Det er fem spesielle typer firkanter som har egne navn.


Firkanter er polygoner med fire sider og fire hjørner. En del klasser av firkanter har egne navn: kvadrat, rektangel, rombe,. Dette er en 4-kant fordi den har kanter . En firkant er figur med fire hjørner (og fire sidekanter). På figuren vises ulike typer firkanter. Hvordan regner du ut arealet til en . Og hva kjennetegner de forskjellige typer firkanter som finnes?


Klipp sugerørene slik at alle sidene får forskjellig lengder. Tom Olav går gjennom dem, og forklarer hva som kjennetegner de forskjellige formene. Kunnskap for en bedre verden. Hvilke geometriske figurer ser du i bildet?


Hvor mange forskjellige firkanter ? Din digitale matematikkportal til alle klassetrinn i grunnskolen. MatteMestern hjelper alle på skolen - både elever, lærere og foreldre. En trekant har vinkelsummen 180°. Et rektangel har vinkelsummen 360°.


Eksempel på mangekanter: Tegn tre forskjellige a) trekanter b) firkanter c) femkanter d) sekskanter. Elevene sin forståelse av begrepet firkant. Steg 2: Forskjellige firkanter. La oss bruke variabler for å gjøre programmet vårt lettere å lese og lettere å endre, akkurat som vi gjorde i forrige modul. Sjekk hvor mange ulike firkanter som har kun symmetrilinje?


Tegn en firkant som har OMKRETS cm. Tegn to FORSKJELLIGE firkanter som har AREAL cm. Finn omkretsen av begge firkantene. Nedenfor ser vi sju forskjellige firkanter. Bli kjent med ulike typer firkanter.


Lag forskjellige firkanter på spikerbrettet. Todimensjonale figurer er figurer som har en flate, som trekanter, firkanter og sirkel. En flate har to dimensjoner, en firkant har høyde og bredde.


Kjenne igjen og beskrive ulike firkanter og trekanter. På førskolerommet finnes det mange forskjellige firkanter. Vinduer-døra-ark- bokser-tavla- stikkkontakt- bordet-lokk og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg