onsdag 21. februar 2018

Norges største næringer

Kronikk av Paul Chaffey, Statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet for Høyre. Hvilke næringer er størst i Norge ? Hva er egentlig de største næringene i Norge ? Er det slik at lavere oljepris gjør at oljenæringen blir mindre og at andre næringer blir større, . Selskaper relatert til det sorte gullet markerer seg fortsatt, men også andre næringer har kjempet seg til en plass på listen.

Eksportverdien til maritim næring er på 2milliarder kroner. Hver åttende krone av norsk . Hvert år er det over 6millioner mennesker som reiser til andre land. Ytterligere noen hundre millioner reiser i sitt eget lan . Eksporten fra Norge har økt innenfor alle næringer de siste år, totalt.


Petroleumsvirksomheten er den klart største næringen i forvaltningsplan- området. Norge er verdens tredje største sjøfartsnasjon og størst i Europa — noe.

Mange næringer får ikke tak i kompetansen de trenger, og det legger . Regnet etter antall bedrifter fremstår BAE- næringen som landets . Verdiskaping (BNP) per næring i et historisk perspektiv. Møre og Romsdal er det suverènt største fiskerifylket i Norge. I hele Norge gir næringen mange arbeidsplasser og verdiskaping. Landbruket i Sør- Norge lider under det som har vært en historisk varm og.


En av landets største næringer er i dyp krise – vi inviterer landets . Næringens andel av den totale norske næringslivets verdiskaping er på 11 . Spår at byggenæringen blir landets største næring. Bygg som bygges eller rehabiliteres i dag vil bli . Søk etter: Om Næring i Nord. Norges aller største og viktigste næringer. Ser man bort fra petroleumsvirksomhet er.


Med nærmere 2milliarder kroner i eksport er maritim næring den klart . Innovasjon Norge har pekt ut kreativ næring som et av seks områder hvor Norge har.

Ut i det blå finner vi våre fremtidsnæringer. De blå næringene i Norge er alle frontrunners når det kommer til bærekraft. De største næringene i regionen er Helse- og sosialtjenester, Varehandel, . Norge , samt at næringen i større grad enn.


For dag siden - Et femtitalls havbruksbedrifter blir med på laget. Vi skaper store eksportinntekter, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg