mandag 5. februar 2018

Varmepumpe energikilde

Varmepumper kan bruke en rekke ulike energikilder , som jordvarme, bergvarme og uteluft. Jordvarme kan varme boligen din ved hjelp av en varmepumpe. Eva Kristin Indrebø, administrasjons- og prosjektansvarlig i Varmeinfo legger vekt på at det er både fordeler og ulemper ved varmepumper.


Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Alle varmepumper fungerer i prinsippet på samme måte.

Når vi snakker om ulike varmepumper deles disse inn etter hvilken energikilde de henter varmen fra. Dersom energien vi tilfører kommer fra fornybare energikilder , vil en varmepumpe være 1 miljøvennlig. En varmepumpe er en mer effektiv utnyttelse av . Den er en komplett varmepumpe for oppvarimng av . En veldig stor energikilde befinner seg i jorden under oss.


Noen få meter under overflaten lagrer den solens varme. Fra jordens kjernetemperatur på 6. Med uteluft som energikilde kan en luft-luft- varmepumpe også brukes til.

Det er ikke ukjent at du kan spare penger ved å velge en varmepumpe til å varme opp både luft, vann og radiatorer i huset. Vurderer du å bytte energikilde til . Begrepet bergvarmepumpe, også kjent som en væske-vann varmepumpe , brukes ofte som et samlebegrep. Bergvarmepumpe med vann som energikilde.


Varmepumpen tar opp denne lagrede solenergien med en nedgravd kollektor. Den eneste forskjellen er hvilken energikilde man utnytter med varmepumpen. En fjerdedel av det totale strømforbruket i Norge går med til oppvarming.


Når man planlegger innkjøp av varmepumpe , ser man på hvilke energikilder som er tilgjengelig og hvilke type varmepumpe som passer best til byggets behov . Valget av kloakk som energikilde resulterte i varmepumpepris for Ernst Olsen og Stavanger kommune. Til venstre prisutdeler Rolf Iver Mytting . Fagstoff: Hvis en varmepumpe erstatter en oljefyrkjele eller en vedovn som varmekilde,. Oppsummerende oppgaver – Sola som energikilde. Dessuten beskrives måling av varmefaktoren til ei varmepumpe.


I første rekke berøres temaet varmepumper og nye fornybare energikilder i naturfag på . Norsk brønnborerforening Bjørn Halvorsen. Vi har tre tema: vannkraft, bioenergi og varmepumpe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg