tirsdag 15. mai 2018

Rektangel

Et rektangel er et spesialtilfelle av parallellogrammet hvor alle vinklene er 90°. Derav følger at: Begge de to parene av motstående linjestykker er parallelle . Karakteristisk for et rektangel er at alle de fire hjørnene er vinkelrett. Vi kan plassere inn fem rader med centimeterkvadrater, og i hver rad er det plass til åtte slike småkvadrater.


Her har vi satt en stor bokstav på hvert hjørne.

Da kan du lage et navn ved å nevne hjørnene i rekkefølge (mot klokka). På denne tegningen ser du rektangelet. Sidene kalles rektangelets lengde og bredde. Arealet er et mål for hvor stor flate en figur dekker.


Vi måler ved å sammenlikne med en måle-flate. Måler vi sidene i meter, er måle-flaten et . Rektangel er en firkant der vinklene i alle fire hjørner er rette.

En beskrivelse av hvordan du regner ut areal og omkrets av et rektangel. Vanligvis avstanden mellom de to korte sidene i et rektangel. Avstanden mellom de to lange sidene kalles bredde. Ordet rektangel kommer av to latinske ord . Vi er noen lærere her som diskuterer om et kvadrat går inn under definisjonen av et rektangel. I tillegg tror jeg at et rektangel = to og to sider like lange, men ellers det samme som et kvadrat.


Jeg tror IKKE at et kvadrat er et rektangel. Din digitale matematikkportal til alle klassetrinn i grunnskolen. MatteMestern hjelper alle på skolen - både elever, lærere og foreldre.


Leksjonen handler om det gylne snitt og det gylne rektangel. Learn about working at Rektangel. Join LinkedIn today for free. En rektangel är en fyrhörning som bara har räta vinklar.


En konsekvens av att rektangeln bara har räta vinklar är att de motstående sidorna i en rektangel är lika . Bruk gliderne det står bredde og lengde på.

Ser du at arealet (størrelsen) på rektangelet blir større eller mindre når du forandrer . Hva skjer når du drar i dem? Finn veibeskrivelse, kontaktinfo, regnskapstall, ledelse, styre og eiere og kunngjøringer. Hvilket rektangel har den største omkretsen ? Sammenlign formen til rektangelet med minst og størst omkrets.


Hva kjennetegner et rektangel , og hvordan regner du ut arealet? I dette afsnit giver vi formlen for arealet af et rektangel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg