fredag 6. juni 2014

Hva er et batteri

Et batteri er en innretning som omformer kjemisk energi direkte til elektrisk energi. Det består av én eller flere galvaniske elementer eller celler, . Hvis du undersøker hvilket batteri som er i din mobil, vil du sannsynligvis finne et litium-ionbatteri (Li-ion) eller . Elektrisk_batteri Bufret Lignende Et elektrisk batteri er en komponent som har en lagret energi i kjemisk form, og som kan avgi den i elektrisk form. Begrepet batteri er opprinnelig navnet på en . Batteri Bufret Lignende Med batteri menes i allmennhet en samling bestående av flere like enheter for en felles innsats, altså som ikke betraktes uavhengige.

Batterier deles gjerne i to grupper, engangsbatteriene (de primære) og de oppladbare (de sekundære). Metallet i ledninger leder strøm, dvs at elektroner transporteres lett gjennom dem. Hvis man lager en strømkrets og kobler denne til et batteri , vil det gå strøm i . Nå skal absolutt alle batterier leveres til. Fagstoff: Batterier brukes til å lagre elektrisk energi.


Litium- batteri veier og måler godt under halvparten av et blybatteri med samme kapasitet. Et typisk 2Ah litiumbatteri veier ca. Du har muligens fått med deg at flyselskapene har begrensninger på hvor mange litium- batterier du kan ta med i bagasjen.

Da batteriet i en Tesla tok fyr etter en kollisjon for en tid…. Vet du hva som skjer når vannet fosser ned i disse ristene? Sulfatering er dannelsen av et belegg på blyplatene i et blysyrebatteri.


Hva er sulfatering av batteri ? Dette skjer i flytende blybatterier, AGM- og Gel- batterier. Med Cold Crank Amps, eller på norsk kaldstartstrøm, menes det hvor mye energi som finnes tilgjengelig for å starte motoren. Selvutladingen er dessuten kun ca. Det har behov for et innebygget kretsløp, som beskytter mot for høy strømtilførsel.


Derfor skal alle brukte batterier leveres inn – enten til en butikk som forhandler den aktuelle batteritypen eller til et kommunalt mottak. Prisen reduseres fra cirka 8kroner, til bare 2kroner her i Norge. Se videoen øverst i saken. Det kan være flere typer batteri som passer din bil, det enkleste er å benytte bilens registreringsnummer til å finne egnede batterier. Batteriet bestemmer hvor sterk et oppladbart redskap er.


Men hva betyr V, Ah, NiCd og Li-ion? Alle batterier , fra ørsmå batterier i klokker og høreapparater, til vanlige engangsbatterier og store nødstrømsbatterier, skal leveres inn til . Hensikten med dette forsøket er å lage et batteri som kan gi strøm nok til en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg