torsdag 22. januar 2015

Ørsta dialekt

For dei vert det mykje meir naturleg og ekte å skrive på dialekt når dei skal vere personlege, og dei meiner det. Det starta i det små då systrene mine og borna mine flytta vekk frå Ørsta. Eg ville ikkje at dei skulle gløyme dialekten sin. Den grenser i øst til Sykkylven og Stranda, i sør til Hornindal, og i sørvest til Volda.


Sunnmøre i Møre og Romsdal. Fire band - fire dialekter.

Crashville kommer fra Ørsta , og er mye nærmere . Mållag gjennomførte for ei tid sidan ei gransking om stoda for lokal kultur, dialekt og nynorsk i barnehagane. Granskinga viste at barnehagane var svært . Lenge regjerte bokmål i byene. Utover på landsbygdene steg folk omkring, og snakket dialekt seg imellom.


Ord-rikt, mangfoldig og nyansert, . Interview om dialekt med folk i Ørsta -Volda. Jon Olav Sandal frå Barstadvik i Ørsta , vant Årets Urørt torsdag. Jon Olav syng på dialekt , noko han også har til felles med dei .

Målet er at dei skal bli flinkare i norsk når dei . Lokal rammeplan for barnehagane i Ørsta får nasjonal merksemd. Ungdommane frå Ørsta snakkar dialekt , men me ser at det er fleire . Jeg kommer fra Ørsta, og skrev Ørsta dialekt i tråden, mest for morro skyld. NTB) Den nye kringkastingssjefen Hans-Tore Bjerkaas vil gjerne ha mer. Dessuten skal det bli mer bruk av dialekt i nyhetssendingene, . Men fengjande låtar og tekstar på Ørsta - dialekt har dei vore til stor . I Ørsta kommune brettet en samlet sektor opp ermene og lagde en egen, lokal.


Løsningen blir nynorske bøker som ansatte leser på dialekt. Yrke: student, Utdanning: 9. Egen beskrivelse av dialekten : Ganske . Har jo alltid lyst å stikke av. Rekneskapsførarane frå Ørsta har FFK og Fredrikstad- dialekta som favorittar.


Aust-Agder Vest-Agder Rogaland Sogn og Fjordane Møre og Romsdal. Arrangør: Hadeland dialekt - og mållag og Steinhusets Venner. Eit program om språk, musikk og humorOrdførar Willy Westhagen opnar . Jeg har hentet inn lokale ord og uttrykk, sier Per Arne Moe fra Ørsta. Moe har nemlig gjort det til en forretningside å lage gradestokker der .

Et sjumanns band som spiller såkalt fest-country på Ørsta - dialekt. Vassengutane til Rauma Kulturhus. På repertoaret har vi i hovudsak folkemusikk, dei fleste songar på nynorsk eller dialekt. Koret har i mange år lagt stor vekt på norske folketonar og arbeider med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg