onsdag 16. november 2016

Forbrukerkjøpsloven mobil

PC og mobiltelefon er eksempler på varer med fem års klagefrist. Sofa og mobiltelefon er eksempler på varer med fem års klagefrist. Så sier butikken at du må kontakte noen andre, kan du slenge forbrukerkjøpsloven tilbake på dem. En mobil vil typisk falle i siste kategori. Loven gjelder forbrukerkjøp, hvis ikke noe annet er fastsatt i lov.


Med forbrukerkjøp menes salg av ting til en forbruker . STOR GUIDE: Her er dine rettigheter når du har kjøpt mobiltelefon. Men ang kjøpet av ny mobil , så er forbrukerkjøpsloven ganske streng på hva en kan forvente. Hvis en spør en profesjonell part etter en mobil.


Du kan reklamere på mobiltelefoner og mp3-spillere fem år etter kjøp. Forbrukerkjøpsloven : Mobilen skal vare i fem år. Når man kjøper en mobil i Norge kan man forvente at mobilen skal ha en. Bransjen mente hardnakket at mobiler bare hadde to år reklamasjonstid. Hva gjør du om mobilen din slutter å virke, plutselig skrur seg av eller sletter.


GRATIS REPARASJON: Ifølge forbrukerkjøpsloven har du krav på gratis . Vet du egentlig hvor lang reklamasjonstid en mobiltelefon har? PC, hvitevarer, stasjonære hi-fi-anlegg og mobil - og smarttelefoner. I utgangspunktet har du to års . De fleste forbrukere har en eller annen gang opplevd at mobilen ikke virker.


Det er verdt å merke seg at garanti ikke har noe grunnlag i forbrukerkjøpsloven. Rettighetene er sånn sett ganske greit forklart i forbrukerkjøpsloven kapittel 6. Kan du kreve ny mobil dersom batteriet slutter å virke etter syv måneder?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg