torsdag 14. september 2017

Taklekter dimensjon

Se flere dimensjoner og overflatebehandlinger i nedtrekksmenyen nedenfor. Undertak og eksisterende lekter må også være hele. Valg av dimensjon er avhengig av bruksområde og må velges i ihht. Lekter og rekker leveres i fallende lengder, det vil si at.


Den vanligste dimensjonen på sløyfer for takstein er 30x48.

Legg to lekter ved siden av hverandre, hvorav en er på høykant. Til å feste sløyfer og lekter må man bruke spiker eller skruer som er varmeforsinket eller har tilsvarende korrosjonsbeskyttelse. Alternativt kan det benyttes skruer . Tradisjonell fuglelist ved påforing. Ved bruk av møneskrubrakett er mønebordets dimensjon.


Eldre tegltak er ikke så tett, og kan dermed klare seg med mindre dimensjoner på lekter og sløyfer. Vet du størrelsen på de opprinnelige lektene .

Dette gjelder ikke stolper og lekter , som er solide nok. Video fra Skarpnes som viser deg hvordan man legger lekter på tak. Start med å kontrollere undertaket. Det er viktig at undertaket er tett og fritt for skader.


Betingelser for bruk av Isola Powertekk. Tilbehørsbeslag er tilpasset denne lektehøyden. Hva slags kledning og takplater er det snakk om? Når du kjøper takplater får du lekteavstand og dimensjon på lekter i bruksanvisningen. Det anbefales å bruke trykkimpregnerte sløyfer og lek- ter.


Dette bladet behandler taktekking med betong- og tegltakstein. Bladet viser hvordan man legger sløyfer, lekter og stein, og hvordan man oppnår tilstrekkelig. Det er svært viktig at riktig dimensjon på sløyfer.


Her får du en utførlig instruksjon om hvordan du legger tak. Sjekk anbefalinger fra produsentene av undertaket. Fortsett med lekter , som danner feste for takpannene.


Sløyfene må ligge i takets helningsretning.

Se anvisning om sløyfer og lekter. Dimensjonen på lektene bør være min. Inn og utlufting ved raft og møne, samt ved gavl, . Ved andre senter- avstander, se tabell. Ved montering av Decra Elegance .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg