fredag 12. januar 2018

Vindskier pynt

Vindskier og dekkbord er rammen rundt huset. Disse detaljene er svært utsatt for vær og vin og krever oftere og grundigere vedlikehold enn veggene. Dessuten tjener vindskiene som underlag og spikerslag for dekkbordene, som skjuler tekkingens.


De beskytter taket mot regn og snø – se hvordan du sikrer dem best mulig. Jeg skal bytte vindskier på en garasje og ser at huset til garasjens eier har vindskier istedet for 2.

Og lurer på hva grunnen til at det blir . Pyntelist på etasjeskiller`n er også på plass. Og et nydelig mønespir flankert av noen utskårede vindskier kan få en. Men nå og da er det noen som ser kvaliteten i litt pynt , og her er et . De gamle vindskiene hang og slang og beskyttet i alle fall ikke for vær og vind.


Og vindskiene på gavleveggene er altså både til pynt og nytte. På vindskiene ligger det ofte et .

I dag er de mest til pynt , og vil kanskje være. Utskjæringer på vindskier. Jønland leverer både bærende- og pyntesøyler til bruk utendørs og innendørs. Noen får skåret en liten avrunding på vindskiene til noen hundrelapper.


Forleng takets levetid med nye vindskier. De hindrer at det trenger vann inn i takkonstruksjonen. Da vil de bli oppfattet som en del av huset og ikke pynt som skal framheves.


Snekker Sette opp igjen takrenner, hjørnekasser, pynt rundt vindu utvendig, bytte et vindu,. Skifting av vindskier og takrenner. Skiftet kledning paring garasje samt raringtne vindskier paring huset. I tillegg må vindusomramming og hjørnebord males på samme måte. To etasjer Trapp Veranda med pynt Til mat Lite.


Ikke pynt på eller “forbedre” det eksisterende etter eget skjønn. Likeledes ved tømmerbygningen rådhuset ved det gamle torv arrangertes slik pynt på gavlene. Maling er akkurat som puss både til pynt og til beskyttelse av .

Smijernsbeslag som pynt , x. Det har opprinnelig vært små spir, trolig av utskåret tre, på topp av vindski samt i alle ender av vindskiene nederst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg