torsdag 12. mars 2015

Hånddesinfeksjon vs håndvask

Alkoholbasert hånddesinfeksjon er anbefalt metode for. Sykehusinfeksjoner er en stor utfordring for moderne klinisk medisin. Dette er et problem som har direkte sammenheng med kvaliteten i . Spriting av hendene danker ikke ut go gammeldags håndvask med. Det er viktig å vite når du skal bruke hånddesinfeksjon og når du skal .

Når vil du bruke håndvask , og når vil du benytte hånddesinfeksjon ? Hvorfor er det viktig å fjerne smykker, ringer og neglelakk . Hun legger til at håndvask med såpe og vann ikke dreper. Hånddesinfeksjon er førstevalget ved synlig rene og tørre hender. Rengjøring av hender med hånddesinfeksjonsmiddel eller såpe og vann. I VESKA: De fleste har hånddesinfeksjonsmiddel i veska.


Dersom håndvask ikke er mulig, anbefales bruk av hånddesinfeksjon. Håndvask med såpe og lunkent vann er den foretrukne.

Bare husk at hendene må være synlig rene ved bruk av hånddesinfeksjon. Dersom hendene er skitne er det kun tradisjonell håndvask som . Med hånddesinfeksjon oppnår man den samme effekten som man får av et halvt minutts håndvask i løpet av halve tiden, altså sekunder. I alle andre situasjoner anbefales hånddesinfeksjon. Vanlig håndvask med såpe har dermed en begrenset plass i vitenskapelig basert håndhygiene.


Grundig håndvask med såpe og vann. Håndhygiene er håndvask med såpe og vann eller hånddesinfeksjon med alkoholbasert desinfeksjonsmiddel. Vask og desinfeksjon fjerner . Hvis hendene dine er synlig møkkete, må du ty til god gammel håndvask. En liten flaske med hånddesinfeksjonsmiddel – eller håndsprit som . Kurset gir en oversikt over hvorfor håndhygiene er viktig, og hva som er riktige prosedyrer i forbindelse med håndvask og hånddesinfeksjon. Optimalt skal du bruke sekunder før du skyller.


Resultat etter håndvask med håndsprit. Til håndesinfeksjon brukes hovedsakelig alkohol baserte midler. Midlene inneholder etanol, isopropanol og n-propanol . Med håndhygiene menes bruk av alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel eller håndvask.

I den norske helsetjenesten har det vært tradisjon for å bruke .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg