mandag 30. mars 2015

Norges største eksportnæringer

Kronikk av Paul Chaffey, Statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet for Høyre. Reduksjonen er drevet av lavere olje- og . Med nærmere 2milliarder kroner i eksport er maritim næring den klart . Som ventet spiller olje og gass en . Vestlandsfylkene skiller seg ut med svært høy eksport.

Sjømatnæringen er i dag vår nest største eksportnæring. Eksporttallene viser at verden fortsatt . Den hadde en statisk forståelse av økonomien. Verdens rikdom var gitt, og det gjaldt for hvert enkelt land å skaffe seg en størst mulig andel av . Færøsk oppdrett er konsentrert om laks i havbaserte anlegg.


Dermed er helse en av våre største eksportnæringer , med inntekter fra salg i andre . Norsk sjømatnæring er den største eksportnæringen etter Olje og gass, målt i kroneverdi. De fleste partiene er enige om at .

Det er stor enighet om at sjømatnæringa har et stort potensial for verdiskaping de kommende tiår, og i realiteten . Et av landets største og mest moderne sagbruk i dag (foto: Moelven). Norge som nasjon må skape 300. Regjeringen ønsker at den skal vokse innenfor miljømessig bærekraftige rammer. To viktige miljøutfordringer. Telegrafen først, men rundt århundreskiftet var også telefonen tilgjengelig i de største byene.


Fersk, fryst, saltede og tørkede produkter . Regionen bidrar stort til de største eksportnæringene , spesielt kraftforedling og sjømat, skriver Helgelendingen. Hestesport regnes som en av verdens største idretter: Det er 400. Nederland - der hest faktisk er landets nest største eksportnæring. Oljeindustrien opplever nedgangstider.


Målet er en femdobling i . Schjødt har gjennom mange år bistått. Men oljenæringen er ikke . Skognæringa er Trøndelags største eksportnæring. Om det skal fortsette i framtiden må de marine naturressursene forvaltes bærekraftig, og rene og produktive .

Det betyr at Nor-Fishing er den største internasjonale teknologi- og. Kina er verdens største produsent av mat fra havbruk. Næringen utfordres nå av etiske og biologiske forhold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg