tirsdag 31. mars 2015

Hva er lekter og sløyfer

Vi får ofte henvendelser om legging av lekter og sløyfer på gamle hus, og vil derfor å gi noen generelle råd her. Men husk at undertaket må . Men med slike sløyfer og lekter rekke lektespikeren bare 31mm ned i takstolene,. Kontakt meg for å se hva jeg kan gjøre for ditt prosjekt.


Lektene monteres i takets lengderetning, og er feste for takleggingen.

Til å feste sløyfer og lekter må man bruke spiker . Søketekst: Min huskeliste. Undertak og eksisterende lekter må også være hele. Sjekk leverandør av undertak og stein for hva som tillates!


Høyden på mønekammen er avhengig av takfallet og hva slags lekter og sløyfer som blir brukt. Sløyfene festes til undertaket rett over taksperrene, også kalt takstolene. Montering av sløyfer og lekter.

Sløyfer legges under taklektene på tvers av disse for at vannet skal kunne passere fritt under lektene. Lekter og rekker leveres i fallende lengder, det vil si at. Sløyfer mot undertak er et eksempel på bruk av impregnerte lekter.


Video fra Skarpnes som viser deg hvordan man legger lekter på tak. Rekker, lekter og sløyfer , ubehandlet. Furu 36X0Royal Lekter Brun Rb. Logg inn for å se priser og lagerstatus.


I mange land har det vært vanlig å legge taktegl direkte på lekter. Valg av dimensjon er avhengig av. Lekter kan også brukes til å lage fuger i konstruksjoner av murverk eller betong for å unngå at ulik temperaturekspansjon skal føre til sprekkdannelse.


Av den grunn anbefa- ler vi å prøve ut høyden med noen stein og . Sløyfer : Legges vertikalt på taket og sørger for ventilasjon. Utlekting med sløyfer og lekter gir anbefalt . Ikke bredere mønekam enn 36mm. Hva slags kledning og takplater er det snakk om?


Kledningen har det nok best med 11x0sløyfe og 36x0lekte utenpå der igjen.

Dimensjoner på lekter og sløyfer varierer ut fra takhelling osv. Skjøt lektene bare over en sløyfe. Her er en guide til hva du trenger. Dermed kan de rulles ut på tvers av taksperrene, og tømrerne kan legge sløyfer og lekter fortløpende etterhvert som de jobber seg oppover .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg