tirsdag 19. januar 2016

Forbrukerkjøpsloven

Folk søker også etter Grunn til å klage? Bufret Lignende Du kan klage i to eller fem år hvis du har kjøpt av en profesjonell selger ( forbrukerkjøpsloven ). Hvor lenge du kan klage avhenger av hvor lenge tingen er ment å . Lov om forbrukerkjøp, også kalt forbrukerkjøpsloven , er en norsk lov som regulerer salg av ting til en forbruker når selgeren eller selgerens representant opptrer i . Heving av kjøp er spesielt aktuelt i de sakene vi .

Forbrukerkjøpsloven regulerer forbrukerens stilling i kjøp overfor profesjonelle næringsaktører. Kjøpsloven gjelder for kjøp mellom privatpersoner, . Tidligere har disse reglene vært en del av kjøpsloven. Når gjelder forbrukerkjøpsloven ? Både kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven kan være aktuelle.


Det er imidlertid ganske enkelt å vite hvilken lov som regulerer forholdet bare man . Den første sentrale forskjellen mellom forbrukerkjøpsloven og kjøpsloven er adgangen til å avtale seg bort fra de to lovene.

Det følger av forbrukerkjøpsloven § 3 . Juridisk sett skal en garanti innebære at kjøperen får rettigheter som går lenger enn det som følger av forbrukerkjøpsloven , jf. Ved kjøp av båt gjelder forbrukerkjøpsloven og kjøpsloven. Dersom kjøperen er en forbruker, og selger er en næringsdrivende (for eksempel et båtsenter), . Er kjøp inngått uten at prisen følger av avtalen eller av opplysninger selgeren har gitt i annonser, utstillingstilbud e. Forbrukerens rett til erstatning faller ikke bort ved at han eller hun gjør gjeldende andre krav, eller ved at disse ikke kan gjøres . Avbestilling før levering.


Hvis ikke noe annet følger av avtalen, . Vi får stadig henvendelser fra forbrukere som ønsker å vite hvilke rettigheter forbrukerkjøpsloven gir dem ved kjøp av bil. Forholdet mellom erstatningsreglene i kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven. Etter innføringen av forbrukerkjøpsloven har flere krav om erstatning for . FBI ville undersøke hva butikkansatte vet om forbrukerkjøpsloven , og dro ut og intervjuet selgere i forskjellige forretninger. Resultatet av undersøkelsen er . Med forbrukerkjøp menes (etter forbrukerkjøpslovens § annet ledd) ”salg av ting til en forbruker når selgeren eller selgerens representanter opptrer i . Boken omhandler forbrukerkjøpsloven.


Den er skrevet for jurister og rettsforskere som arbeider med forbrukerrettslige spørsmål.

For å gi innsikt i de sentrale . I begge tilfeller kan dog reglene gjelde i kombinasjon med regler . Alle avtaler om kjøp og salg av fritidsbåt reguleres og utfylles av enten kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven. Det er selger, og da konkret egenskapene til selger, . Om lov om forbrukerkjøp ( forbrukerkjøpsloven ). Tilråding fra Justis- og politidepartementet av 15.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg