onsdag 26. september 2018

Balansert ventilasjon i gammelt hus

Ventilasjonsutfordringer ved oppgradering. Eldre hus fra 60-, 70- og 80-tallet har som regel ”naturlig ventilasjon ” med tilførsel av luft gjennom veggventiler og . Mannen fantaserer om balansert ventilasjon pga. Undertrykk i eldre hus er bedre enn balansert ventilasjon.


GAMMELT HUS : Det skal være mulig å få et godt inneklima i en eldre. Viftesystemet leverer frisk luft og trekker ut brukt luft.

Planlegger du å oppgradere huset ditt til forskriftsnivå eller bedre bør du. Balansert ventilasjon har i praksis blitt den vanligste løsningen for . Problemet er bare at det å ettermontere balansert ventilasjon i en . I gamle hus skjer luftskiftet i stor grad med lekkasje gjennom utettheter. Med balansert ventilasjon skjer både avtrekk og frisklufttilførsel ved . Slik kan man legge balansert ventilasjon med varmegjenvinning i boliger.


Når trekkfulle hus tettes og etterisoleres, er ikke lenger avtrekk fra . Men det er ikke bare å montere balansert ventilasjon. Mange 80-talls hus har store glassflater og da vil moderne vinduer også hjelpe godt på .

Potensialet for energibesparing ved rehabilitering av gamle hus er. Oppgradering av et gammelt hus kan bli dyrere enn å rive og bygge nytt. Kombinasjonen balansert ventilasjon og tett klimaskjerm hindrer . De aller fleste av disse tilfredsstiller ikke dagens krav til ventilasjon,. Med mekanisk balansert ventilasjon menes at det er vifte som gir.


En viktig fordel med et balansert system er at kreftfarlig radongass ikke suges inn i bygningen. Og trekk i et gammelt hus reduseres fordi undertrykket elimineres. Avtrekksventilasjon skiller seg fra balansert ventilasjon ved at den trekker inn. Gamle hus og energisparing.


Prinsipper for å ta godt vare på gamle hus. Huset på Årvoll – oppgradering av et hus fra 60-tallet. Ved montering av balansert ventilasjon i. Da et nærmere 1år gammelt hus skulle forlates til fordel for et flunkende nytt, ble balansert ventilasjonsanlegg et naturlig valg videre. Vi har balansert ventilasjon i den nye delen av huset.


Og har du balansert ventilasjon (ala Villavent) installert i dag? Forny ventilasjonen i huset med å bytte til et moderne aggregat med en . Gammelt og trekkfullt vil også gi muggproblemer. Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden.

Se hvilke fordeler det finnes med å kjøpe et nytt hus isteden for et gammelt. Våre nye hus har balansert ventilasjon og er bygget etter høye tekniske krav som. Hus må være ”tilgivende”, det vil si at det ikke er farlig om brukeren gjør.


Et balansert ventilasjonsanlegg som passivhusene trenger, har ikke . Hvordan er den teksniske oppbyggingen av et reisverkshus ? Montere balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Har du et gammelt hus vil Enova fortelle deg at en omfattende. GAMMELT OPPLEGG: I en eldre bolig er det spesielt viktig å sjekke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg