onsdag 26. september 2018

Bustadoppføringslova rimelig tid

NS) og lover (håndverkertjenesteloven og bustadoppføringslova ). Hva som er rimelig tid for utbedring, må avgjøres konkret i hvert tilfelle, skriver . Her vil det bli gitt en oversikt over bustadoppføringslovas regler om. Kravet om reklamasjon innen rimelig tid kalles ofte for den relative . I kontrakten står det at feil og mangler skal rettes innen rimelig tid. Ved kjøp av ny bolig under oppføring gjelder bustadoppføringslova.

Selv om bustadoppføringslova gir fem års reklamasjonsfrist, er det viktig at du klager innen rimelig tid etter at du oppdaget mangelen. I verste fall kan du miste . Ved kjøp som omfattes av bustadoppføringslova , kan kjøper heve. Han reklamerer til selger innen rimelig tid , men selgeren unnlater å gi et . Bustadoppføringslova går noe lenger enn håndverkertjenesteloven ved at.


Retting skal skje innen rimelig tid etter at mangelen er gjort . Thorvaldsen har i rett tid anket dommen til Borgarting lagmannsrett, og Østfoldhus. Reklamasjon i samsvar med bustadoppføringslova § kom først 5.

Loven bestemmer at du må klage innen rimelig tid etter at du oppdaget. Både bustadoppføringslova § 3 første ledd. Begrepet “innen rimelig tid ” er samme formulering som følger av blant annet bustadoppføringslova. Mangler ved ny bolig er regulert i bustadoppføringslova , når det er bolig til en forbruker. Når det foreligger en mangel er det viktig å reklamere innen rimelig tid.


Selgeren skal innen rimelig tid varsle forbrukeren dersom det oppstår forhold som vil . Forutsetingen for at avtalen skal gå under bustadoppføringslova er at det på. Men det må reklameres innen rimelig tid etter at manglen ble . Innen rimelig tid er i utgangspunktet et noe mildere krav enn uten. Det følger av både standardkontraktene og bustadoppføringslova at en . Heller ikke en subsidiær anførsel om at det forelå brudd på fremdriftsplikten eller bustadoppføringslova.


Etter denne bestemmelsen må en mangel gjøres gjeldende innen rimelig tid etter at kjøperen oppdaget eller burde oppdaget denne. En vanlig feil er nok at man ikke bruker god nok tid på å gjennomgå avtalen og få. Etter bustadoppføringslova gjelder det en absolutt frist for å gjøre . Forbrukeren som byggherre og bustadoppføringslova.


Boligkjøper har en reklamasjonsfrist på fem år etter overtagelsen, men det må reklameres innen rimelig tid etter at man har oppdaget eller burde oppdaget . Mangler: bustadoppføringslova Mangel ved bolig - en håndbok - Advokatsenteret advokat-fredborg. Avhendingsloven uttaler at man må reklamere ”innen rimelig tid ”.

Men dersom du ikke sier ifra innen rimelig tid etter at du oppdager en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg